20 Февруари 2020четвъртък20:45 ч.

По коя телевизия ще излъчват революцията?

/ брой: 254

автор:Братя Ружеви

visibility 2869

Ако си мислите, че страничен наблюдател на политическите процеси разбира какво се случва в България, дълбоко се лъжете. Всичко зависи от това коя информационна агенция чете. Ако четете едната, ще имате усещането, че навън кипи всенародна революция, а бунтовните тълпи помитат отрядите на олигархията по своя буреносен път. Ако четете други, ще останете с усещането, че пет келеша разиграват цялата държава. Ако четете трети, ще ви порази усещането, че всички са идиоти, които се мотаят като мухи без глави.
Изобщо следенето на медии в тези бунтовни времена е екстремно занимание. Защото всяка от тях се опитва да предпоставя края на този процес, а не да информира какво се случва. Медиите почват да губят основното си качество - да са носител на истинска информация. В този прекрасен и гневен свят те все повече заприличват на бухалка, която се стоварва върху мозъка на незащитения потребител.
Тези дни една медия дори оплю идеята за обективност. Не било правилно да се канят хора, които не приемат протеста, защото това можело да се нарече обективно, но не било истинно. Въобще битката за медиите, а и самите медии заприличаха на древен схоластичен спор. Вече имаме не битка за информации, а борба за създаване на действителности. Това е епичният медиен сблъсък - заглавията на коя агенция по-ефектно ще промият мозъка на публиката. Заради това човекът отстрани не само не може да си състави мнение, ами има чувството, че наблюдава бунт в психиатрия, напълно излязъл от контрол.
Заради това човек вече не може и на революцията да се зарадва, ей. Защото всичко зависи от това по коя телевизия ще я излъчват.

 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ