19 Септември 2019четвъртък04:13 ч.

Правителство от конекрадци и контрабандисти

Те са алчни, неуки и нагли, готови да мачкат наред

/ брой: 6

автор:Георги Кадиев

visibility 1318

Слушах по една от телевизиите бившия зам.-директор на Агенция "Митници" и още по-бивш зам.-директор на ГДБОП Антоний Странджев. Познавам го от някои съвместни действия от времето, когато бях в МФ, а той в МВР. Прави впечатление на разумен и достоен човек.
Останах сериозно обезпокоен от мащаба на натиска, извършван към ръководството на митниците. Според Странджев министри и депутати (в множествено число!) са оказвали натиск и лобиране върху ръководството на агенцията. Не уточни нито кои депутати, освен че са първи мандат, нито за какво става въпрос. Очевидно е обаче, че са депутати и министри от ГЕРБ и че става въпрос или за кадрови назначения, или за директен чадър върху фирми. Както Странджев каза, тези депутати и министри са поемали "финансови" ангажименти през кампанията си, които трябва да изпълняват. И ги изпълняват чрез чадър върху фирми, занимаващи се или с фиктивен износ, или с внос на занижена стойност или директна контрабанда. Да не стигам до наркотиците.
Докато бях в МФ, не е имало случай депутат да дойде да ми постави условие кой да е шеф на митница, още по-малко на смяна или как да е наредена смяната. Дори и този депутат да е шеф на парламентарна група или шеф на парламентарна комисия, с която работя. Не мога да си представя и министър да си го позволи, дори и да е министър на вътрешните работи, с чието ведомство работиш всеки ден и от чиято работа зависят и твоите резултати.
Прав е Странджев да няма доверие на премиера Борисов. След като е имало толкова натиск, след като никой не е застанал зад интереса на Агенция "Митници", който в случая е интерес на държавата да събира приходи, значи се дава път на хиените. На влезлите в политиката случайно и с единствена мисъл, че сега е техен ред.
Кои са тези депутати? Кои са тези министри? Кои са тези 2-3 фирми, които Цветанов е прикривал? Какво стана със СРС-тата на Калина Илиева например, която е давала показания пред съдия срещу министър Мирослав Найденов?
Имаме правителство на конекрадци и контрабандисти. Това е изводът, до който стигам.
Аз се страхувам от подобни правителства. Те са алчни, неуки, нагли. Готови да мачкат наред, готови на всякаква помия и компромати. За да останат на власт.
Затова нямаме избор, освен да ги сменим. Колкото и да ни струва това.

Назаем от www.kadiev.bg

 

БСП поиска: Без споразумения при тежки престъпления

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 180

15 882 подписа за промени в НПК внесе БСП в парламента

автор:Юлия Кулинска

visibility 67

/ брой: 180

Тристранката прие да отпаднат специалистите от ТЕЛК

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 180

Неодобрението към правителството скача над 50%

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 180

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 180

Стачка на морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 0

Саудитска Арабия обвини Иран за атаката с дронове

автор:Дума

visibility 90

САЩ предлагат на ЕС общ проект за Украйна

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 180

Датата

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 180

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 40

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ