11 Август 2020вторник22:45 ч.

Пардон

Предизборни маймунджилъци

/ брой: 246

автор:Денчо Владимиров

visibility 1300

-Капитализмът - каза ми на чашка кафе забогателият внезапно мой  състудент Х.Т.П - в това му е хубавото, че дава простор да си измисляш какви ли не маймунджилъци за правене на пари. И измислих и аз маймунджилък - пуснах съобщение, че гадая предизборно по номера им в  изборната листа!
Само час след отпечатването на съобщението на вратата ми се позвъни.
И при мен влезе запъхтян кандидат за президент:
- Падна ми се число номер едно! Какво означава това ?
Завих си главата с чаршаф, заклатих я в транс и след минутка му казах:
- Победата ти е в кърпа вързана! Получил си знак свише, отгоре! Числото 1 през цялата история на човечеството е означавало само първо място - поздравления - победата е твоя, господин Номер Едно!
Кандидатът извади сто лева, пъхна ми ги като на сватба в горното джобче и си тръгна важно надут.
След него се появи друг кандидат. На него му се паднало числото 2. Завих главата в чаршафа и с глас, излизащ като изпод земята, заредих:
- Изключителен подарък на съдбата! Това е божествено число - господ,  като е сътворявал човека, му е дал две очи, две ръце, два крака и други  все по две неща. Победата  ви е вързана в кърпа !
На кандидата, на който му се паднало изборно число 6, направих блестящо гадание - той може да е бил тройкаджия в училище, както много днешни наши управници, но ето, че сега получава шестица! Значи му е дошъл златният шанс! На кандидата, на който пък му се бе паднало числото 3, ловко извъртях гаданието:
-  Три е знаменателно число! Светата троица, тримата богатири, тримата мускетари, трите прасенца... Виждате колко  често се среща това знаменателно число! С него кандидатът е непобедим!
И така продължих. Цял месец. Напълних се с пари. Ей, велико нещо е свободната пазарна инициатива! И не ме питайте какво ми се случи след изборите! Нищо! При толкова безлични и случайни хора, които се бяха включили в изборната надпревара, не само, дето никой не тръгна да ме бие, а дори и получих поздравления от някои от тях – все пак моите предсказание са ги направили щастливи победители поне в месеците до деня на броенето на бюлетините!
Сега чакам следващите избори. Подготвил съм други маймунджилъци – и те ще са щастливи, и аз ще съм доволен! Маймунска държава сме и това си е! 
 

170 учени поискаха оставка на кабинета

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 153

Парламентът се събира извънредно утре

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 153

До 50 % по-малко клиенти в търговските вериги

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 153

Маркират месо от рискови региони с диамант и кръст

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 153

Въглищните ни централи ще работят до 2050 г.

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 153

Розовата индустрия е в шок

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 153

Протестите в Беларус ескалираха

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 153

Русия първа в света регистрира ваксина

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 153

Кабинетът в Ливан подаде оставка заради корупция

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 153

Кратки новини

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 153

Наесен иде нов пик на безработни

автор:Ева Костова

visibility 99

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ