17 Юни 2024понеделник12:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Провал за Зографски

Самоковецът 4-ти след първия скок във Висла, остава 29-и накрая

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 216

Малшанс попречи на Владимир Зографски да влезе в историята като най-добре представилият се български ски скачач в старт за Световната купа. 19-годишният самоковец бе четвърти след първия опит на състезанието от голямата шанца във Висла (Пол) със скок от 123 м. Неблагоприятни атмосферни условия и леко пренавиване обаче обърнаха късмета за Влади във втория опит и той се провали, като прелетя само 104 м. Така с 205,9 т. единственият българин - световен шампион в зимни спортове, зае предпоследното 29-о място във финала. Победител стана Андерс Бардал (Нор) със скокове от 130 и 128 м и актив от 264,4 т.  Така норвежецът записа пета победа за СК и общо 22-ри подиум. Състезанието във Висла бе дебютно за курорта в Световната купа и бе изгледано на живо от полския президент Бронислав Комаровски.
Част от елита в ски скока пропусна старта във Висла и си даде почивка след най-престижните състезания за "Четирите шанци". Отсъстваше водачът за Световната купа Грегор Шлиренцауер (Ав), който преди дни триумфира във веригата "Четирите шанци", както и третият в подреждането Зеверин Фройнд (Гер). Въпреки отсъствието си австриецът продължава да води в генералното класиране с 808 т. Зографски пък запази 25-ото си място, като взе само 2 т. и вече има 98. Световната купа продължава със стартове пак в Полша - в Закопане днес и утре.

БСП почете паметта на Димитър Благоев

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 112

Променят наредбата за приемните семейства

автор:Аида Ованес

visibility 83

/ брой: 112

Атанас Зафиров начело на БСП до прекия вот

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 112

Над 115 млн. лв. загуби заради тръбите на парното в София

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 112

Лошо време и изгубен багаж - проблем № 1 за туристите

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 112

Шести блок пак спря за авариен ремонт

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 112

EИБ ще ни консултира за новите ПАВЕЦ

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 112

Путин не изключи преговори с Киев

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 112

250 000 срещу крайната десница във Франция

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 112

Консерваторите се сриват на Острова

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 112

Накратко

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 112

Добро начало

автор:Александър Симов

visibility 69

/ брой: 112

Триумфът на етническата партия: защо и как се случи?

автор:Велизар Енчев

visibility 162

/ брой: 112

Преврат в БСП няма

visibility 111

/ брой: 112

Датата - 17.06.2024 г.

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ