25 Октомври 2020неделя04:20 ч.

Проучвания на Острова показват

Разпад на "класиката"

Медии в Обединеното кралство подхранват страховете на англичаните от бъдещ приток на роми от България и Румъния

/ брой: 19

автор:Галя Кларк

visibility 1232

Последните проучвания и статистики на Острова стреснаха английското общество. Според изследване от края на м.г. 500 000 лондончани са взели бърз кредит с висока лихва, за да посрещнат нуждите на Коледа. 23% от населението в британската столица планират да вземат бърз кредит през следващите шест месеца. По данни на депутатката Стела Крийси, която е обявила кампания срещу бързите кредити, един на три от тях се взема, за да се покрият с него предходни бързи кредити.
Кулминацията през декември бе преброяването на населението. Резултатите смаяха англичаните - не че не ги знаеха, но официалните данни ги уплашиха. Християните са намалели драстично, увеличават се мюсюлманите, идващи от Пакистан например. За десетилетие броят на мюсюлманите е нараснал с почти 75% - 1,1 млн. души.

Белите англичани вече са малцинство в Лондон

Те са малцинство и в Лестър, и в още няколко града.
Много хора не са се писали християни, защото не са вярващи, макар че по културна традиция са. За някои религия е шопингът, за други - хевиметълът... И в тази среда не е за учудване, че се увеличават привържениците на националистическите партии. Още на последните местни избори Независимата партия UKIP с лидер Найджъл Фарадж, която е със силен националистичен уклон, спечели добри позиции и е на трето място по влияние. Тя измести либералдемократите на Ник Клег, които са управляващи заедно с консерваторите. Част от консерваторите не харесват вече Камерън и отиват към UKIP.

Идеите за излизане от ЕС

на националистите, както и на част от консерваторите, се подхраниха силно от резултатите от преброяването. За UKIP виновник за небивалата емиграция е Брюксел, разрешил свободното придвижване.   
Само поляците официално са над половин милион. Догодина ще дойдат неизвестно колко българи и румънци и това ужасно плаши англичаните. Наскоро излезе статия в "Дейли мейл", която подхрани страховете на англичаните с възможен бъдещ приток на роми от България и Румъния. Публикацията бе придружена с кошмарни снимки от "Факултета" в София.
Непрекъснато прииждат нови емигранти, а на Острова и без друго е тесновато с 56 млн. население. Като цяло повечето англичани са толерантни към чужденците и различията, те знаят, че емигрантите работят здраво. От друга страна, когато емиграцията надхвърля определен процент и става заплашително висока, местното население се чувства странно и неприятно.
Коалиционното правителство се опитва да отклони емигрантските потоци с всички законни методи. През декември се предприеха мерки за ограничаване на емиграцията и през университетите. Студентските визи били "врата" за влизане и работа в Обединеното кралство. Затова Boarder Agency ще "изпитва" бъдещите студенти от страните извън ЕС по английски език, както и за причините за престоя им. Според вътрешния министър Териза Мей студентите ще бъдат проверявани на границата дали са истински или фалшиви. Според нея промените няма да променят намерението Великобритания да привлича най-умните и добри студенти, само ще спре фалшивите. Вътрешният министър твърди, че по време на предишното лейбъристко правителство много "студенти" са дошли, без да имат намерение да учат, а да работят. Доста

колежи продават не образование, а емиграция

Драстични данни от преброяването има и за "клетката на обществото" - семейството. Броят на женените е паднал под 50%, има 400 000 самотни майки или бащи. Живеещите като партньори неженени двойки са се увеличили с половин милион. Броят на децата, живеещи в семейства на самотни майки (бащи), се е увеличил от 2,9 млн. на 3,1 млн. за последните 10 години.   
Класическото семейство е на изчезване. Почти всеки ден в медиите се коментират усилията на кабинета да легализира бракове между гей партньори и стремежа на англиканската църква да спре този процес.  Едно от коледните проучвания на Travelodge гласи, че на десето място в "националния" списък на коледните подаръци е искането на детето за... баща.

РЗИ: София е трайно в „червената зона“

автор:Дума

visibility 196

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 201

Меркел призова германците да не почиват в чужбина

автор:Дума

visibility 151

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 213

Вечерен час в Атина и Солун

автор:Дума

visibility 218

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 759

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1189

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 502

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ