16 Юли 2020четвъртък04:36 ч.

Георги Михайлов:

Само машинното гласуване ще реши проблема с невалидните бюлетини

автор:Дума

visibility 537

Месеци преди изборите бяха извършени няколко законови промени, които притиснаха до стената повечето политически партии – лишени бяха от нормални партийни субсидии, беше внезапно отменено машинното гласуване, а то се прилага в Калифорния, например - щат с 40 милиона граждани, прилага се и в огромни държави, в които няма проблем  с неграмотността. Ако не бяха отменили машинното гласуване, нямаше да има 600 хиляди невалидни бюлетини”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Михайлов пред БНТ.

Той коментира, че настояването за касиране на изборите не е само в София – по думите му има съмнения за нарушения и в 3 от районите, където също има желание за процедура по касиране на изборите, както и в град Шумен. „Изборите не са приключили за българските граждани. Те са приключили на един етап, но явно, че има съмнения – при всичките сигнали, които сме получили за нарушения”, коментира още проф. Михайлов.  Неродният представител коментира и репресиите на властта срещу кандидатите на БСП след изборите, като изтъкна случая с Радина Банкова в Ловеч, чиито сметки бяха запорирани, въпреки липсата на задължения, както и запалването на недвижим имот на общински съветник от БСП. „Това трябва да приключи, нужен е сериозен разговор за начина на провеждане на изборите в България”, категоричен бе проф. Михайлов.

Относно бюджета на НЗОК, който предстои да бъде гласуван на първо четене, народният представител от левицата коментира: „Бюджетът не дава нищо ново. Нито Стопанската камара, нито Асоциацията на българските работодатели подкрепят този бюджет. България дава от своите публични разходи 4.5 процента за здравеопазване. Всички европейски държави – между 6 и 11. Както и да  се говори, че има приоритет към здравеопазването – той не се изпълнява в Бюджета”. По думите му 50 процента от публичните средства отиват за болнично здравеопазване в България, за разлика от ЕС, където те са 30 %. За доболнична помощ – по –малко от 20 процента у нас, а в ЕС – много над 20 %. „ЕС прави нормалното – опитва да изравни средствата за болнична и доболнична помощ – при нас  този дисбаланс е огромен”, коментира още Михайлов. „Задавам си въпроса – дали е мислено как този бюджет ще бъде изпълнен догодина”, завърши народният представител и уточни, че всички предложения на левицата ще бъдат направени в пленарна зала. 

Плашат ни с бензинова криза през есента

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 134

Превозвачи блокираха кръговото на Дунав мост

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 134

Читири столични квартала без топла вода за 40 дни

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 134

Сушата проваля реколтата в Северозапада

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 134

Евросъюзът заплаши Турция със санкции

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 134

Унгария с условия за спасителния план

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 134

Тръмп нарочи ЕС, че експлоатирал САЩ

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 134

Опрокурорчена държава

автор:Ина Михайлова

visibility 197

/ брой: 134

Датата

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ