14 Декември 2019събота13:28 ч.

Георги Михайлов:

Само машинното гласуване ще реши проблема с невалидните бюлетини

автор:Дума

visibility 329

Месеци преди изборите бяха извършени няколко законови промени, които притиснаха до стената повечето политически партии – лишени бяха от нормални партийни субсидии, беше внезапно отменено машинното гласуване, а то се прилага в Калифорния, например - щат с 40 милиона граждани, прилага се и в огромни държави, в които няма проблем  с неграмотността. Ако не бяха отменили машинното гласуване, нямаше да има 600 хиляди невалидни бюлетини”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Михайлов пред БНТ.

Той коментира, че настояването за касиране на изборите не е само в София – по думите му има съмнения за нарушения и в 3 от районите, където също има желание за процедура по касиране на изборите, както и в град Шумен. „Изборите не са приключили за българските граждани. Те са приключили на един етап, но явно, че има съмнения – при всичките сигнали, които сме получили за нарушения”, коментира още проф. Михайлов.  Неродният представител коментира и репресиите на властта срещу кандидатите на БСП след изборите, като изтъкна случая с Радина Банкова в Ловеч, чиито сметки бяха запорирани, въпреки липсата на задължения, както и запалването на недвижим имот на общински съветник от БСП. „Това трябва да приключи, нужен е сериозен разговор за начина на провеждане на изборите в България”, категоричен бе проф. Михайлов.

Относно бюджета на НЗОК, който предстои да бъде гласуван на първо четене, народният представител от левицата коментира: „Бюджетът не дава нищо ново. Нито Стопанската камара, нито Асоциацията на българските работодатели подкрепят този бюджет. България дава от своите публични разходи 4.5 процента за здравеопазване. Всички европейски държави – между 6 и 11. Както и да  се говори, че има приоритет към здравеопазването – той не се изпълнява в Бюджета”. По думите му 50 процента от публичните средства отиват за болнично здравеопазване в България, за разлика от ЕС, където те са 30 %. За доболнична помощ – по –малко от 20 процента у нас, а в ЕС – много над 20 %. „ЕС прави нормалното – опитва да изравни средствата за болнична и доболнична помощ – при нас  този дисбаланс е огромен”, коментира още Михайлов. „Задавам си въпроса – дали е мислено как този бюджет ще бъде изпълнен догодина”, завърши народният представител и уточни, че всички предложения на левицата ще бъдат направени в пленарна зала. 

Дядо Коледа пътува с теснолинейка

автор:Дума

visibility 0

Ректорът на Художествената академия подаде оставка

автор:Дума

visibility 6

Облачно днес, в неделя с пролетни температури

автор:Дума

visibility 18

Пленумът на БСП гласува правила за избор на председател

автор:Дума

visibility 28

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 240

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 263

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 386

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 362

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 481

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ