11 Април 2021неделя16:40 ч.

Смешно, нелепо и идиотско

/ брой: 18

автор:Благовест Митков

visibility 2775

В битността си на професионален хуморист всекидневно ми се налага да измислям смешки, невероятни истории и откровени дивотии. Занаят! Някои смятат дори, че е забавно.
Искам да ви кажа, че хич не е забавно. Работи се все по-трудно, защото се навъди огромна конкуренция. Главно в лицето на политици, чиновници и прочее смешници, които непрекъснато подливат вода на професионалистите и полека-лека ни избутват от сцената.
Последният случай, който хвърли в паника душата ми, е предложението на екоминистерството клошарите, които ровят в кофите за боклук, да бъдат глобявани. И то да им бъдат налагани солени глоби – от 300 до 1000 лева.
Е, повярвайте ми – такава идиотия никой професионален хуморист не може да измисли! Да глобиш с 1000 лева клошар?! Ами че той, ако има хиляда лева, ще рови ли в боклука?! Най-малкото ще си наеме някой, който да рови вместо него. Добре, съгласихме се, че клошарят налични хиляда лева няма. Тогава - какво? Тогава ще му блокирате банковата сметка? Или ще му конфискувате апартамента, колата, хладилника, телевизора, лаптопа? Ама нали на него цялото му имущество не струва повече от осемдесет и осем стотинки!
Може би, господа от екоминистерството, ще го вкарате в затвора? Клошарят естествено няма да има нищо против, особено ако го окошарите през зимата и му осигурите покрив над главата, отопление и храна три пъти дневно. Да, но българските зандани, доколкото ми е известно, се пукат по шевовете, твърде пренаселени са, така че сиромахът пак ще си остане на студено, мокро и гладно.
И още нещо. Кой ще следи да няма ровене в кофите за боклук? Разполагат ли екоминистерството и Министерството на вътрешните работи с достатъчно кадри, които да обезпечат спазването на закона? Или може би ще бъдат открити нови щатни бройки, което, разбира се, ще допринесе за така желаното съкращаване на чиновническия апарат в държавата?
Ако си спомняте, мъдрият крал от „Малкия принц“ казва, че трябва да се издават такива заповеди, които могат да бъдат изпълнени. Да де, обаче – отде у нас такива умни управници?! Ние ще забраняваме на сиромасите да се прехранват от боклука и ще ги глобяваме, ако не спазват забраната!
Откъдето и да го погледнеш – смешно, нелепо, идиотско...

Едва 4% от средните фирми са получили помощи за КОВИД-19

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 69

Застрахователите - с 32% по-голяма печалба

автор:Дума

visibility 420

/ брой: 69

Отпускат 1 млн. лв. за българско агнешко

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 69

Българин влезе в класацията на "Форбс"

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 69

Нищо ново под слънцето

автор:Велиана Христова

visibility 885

/ брой: 69

Днешният ни дълг

visibility 854

/ брой: 69

Датата

автор:Дума

visibility 446

/ брой: 69

Триклета да си ти, Европо, кръвнице македонска!

автор:Христо Георгиев

visibility 1099

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ