19 Май 2024неделя08:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Сребърен сокол" за Владимир Илиев

/ брой: 80

автор:Мони Георгиев

visibility 117

Биатлонистът Владимир Илиев, завършил 6-и в преследването на световното първенство в Контиолахти на 8 март, бе удостоен с наградата "Сребърен сокол". Призът се връчва за воля, характер и спортно майсторство. Илиев стана 4-ият носител на отличието на Пресклуб "България" след боксьорите Кубрат Пулев и Стойка Петрова и щангиста Иван Марков. 28-годишният троянец остана на крачка от медалите в дисциплината заради грешка при последния изстрел, но въпреки това класирането му е най-високо в историята на родния мъжки биатлон. Той призна, че винаги се е чувствал функционално добре, но израстването през завършилия сезон се дължало на подобрената му стрелба.
"Когато Владо финишира 6-и, ските бяха възможно най-добрите. Не е вярно, че проблеми с ваксата му коствали 30 секунди. 1 мм при последната стрелба го лиши от медала. Федерацията се старае да не ни липсва нищо, но по финансови причини не можем да се равняваме със световните сили по отношение на ски, логистика и т.н.", заяви националният треньор Николай Захаров. Той отдава незадоволителните резултати при стрелбата на Иван Златев, Димитър Герджиков и Антон Синапов на прогреса им в бегово отношение. "Преди губеха от световния елит по 16-18 сек. на км, сега разликата е около 12. Не се притеснявам за стрелбата им, защото в спокойно състояние стрелят нули, но друго е, когато пристигнеш на рубежа с пулс 180 удара в минута", обясни Захаров. Националите допълниха, че топлото време и вятърът допълнително ги затруднявали при стрелбата. Герджиков си е поставил за цел през идния сезон да участва в преследване на Световната купа, за което му е необходимо класиране в първите 60 в спринта. Златев, който вече има старт в преследването, пък ще гони първи точки за Световната купа, каквито получават първите 40.
 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ