21 Септември 2020понеделник02:06 ч.

Страстта към интернет пречи на образованието

Близо четвърт от учениците признават, че са онлайн най-малко 4 часа на ден

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 99

Изследвания, проведени в Университета на Суонси и Миланския университет, показват, че студентите, които използват прекомерно цифрови технологии, са по-слабо мотивирани да напредват в обучението си и са по-притеснени на тестовете. Този ефект се влошава от засиленото чувство на самота, предизвикано от прекомерното използване на цифрови технологии.

В проучването участваха 285, записани на редица курсове, свързани със здравето. Изследването откри отрицателна връзка между зависимостта от интернет и мотивацията за учене. Студентите, които признават за по-голямо време, прекарвано в глобалната мрежа, са затруднени да организират продуктивно времето си за подготовка и бяха по-разтревожени от предстоящите изпити. Проучването установи също, че пристрастяването към интернет е свързано със самотата и тя затруднява способността за учене.

Около 25% от учениците съобщават, че прекарват поне четири часа на ден онлайн, като останалите посочват, че времето, посветено на глобалната мрежа, е между един до три часа дневно. Основните приложения на интернет, които студентите използват, са социалните платформи (40%) и търсенето на информация (30%).

Пристрастяването към новите технологии е свързано с повишеното чувство за самота. Резултатите показват, че тя от своя страна сериозно затруднява ученето. Изследването предполага, че самотата играе голяма роля в положителните нагласи към академичния живот изобщо. По-лошите социални взаимодействия, за които се знае, че са свързани с интернет пристрастяване, влошават самотата и влияят върху мотивацията за включване към образователната среда.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ