14 Юли 2020вторник03:26 ч.

От редактора

Тъпа работа

/ брой: 97

автор:Борис Данков

visibility 6980

Полицаите били действали по най-тъпия, глупав и брутален начин, като нахлули в TV7. Това трябвало да се прави къде-къде по-интелигентно. Редно било да дойдат двама полицаи, да кажат "Добър ден" и след това да започнат да оказват съдействие на съдия-изпълнителя, без да се месят в тази работа. Така се правело в демократичните държави - открехна оня ден премиерът нашего брата журналистите, след което се нахвърли върху колегите от въпросната медия с обвинението, че най-брутално (пак бруталност!) нарушавала... демокрацията и довела Чобанов, Орешарски и сие на власт.
Преди това на бърза ръка беше уволнен шефът на полицейския участък, а заедно с него още други двама полицаи. Иначе казано, изгоряха няколко малки бушончета, докато вътрешната министърка се оказа, че е чиста като света вода ненапита. Тя не била информирана за акцията и... толкоз.
Прочее, тъпо е премиерът да се прави на ангел спасител и закрилник на демокрацията, след като и той самият (по същия начин!) се нахвърля върху колегите журналисти от TV7 и посяга върху свободата на словото и печата.
Тъпо е да бъдем заблуждавани, че става дума за разчистване на някакви финансови сметки, докато е повече от ясно, че истинската цел на властимащите е да запушат устата на една неудобна за тях медия и тя да бъде спряна.
Тъпо е с "глупостта на полицията" да се обяснява бруталният произвол на властта и да се хвърля прах в очите на обществеността.
Тъпо - да се оневинява вътрешната министърка, вместо тя да си поеме отговорността, задето "не е била в час" по случая.
Тъпо е също така да се оправдава културният министър за неговия кръчмарски език пред медиите и склонността му да говори каруцарски, без да знае кога да спре с... "Език мой, враг мой".
Както е тъпо да бъде ликвидирана Националната ни художествена галерия и да бъде заменена с някакъв арткомплекс, мегакомплекс, музеен комплекс и пр., който да бъде кръстен "Квадрат 500" или "Парцел Хикс", "Квартал Игрек". Все тая... Тъпо е да си тъп. 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 130

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2151

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ