13 Декември 2019петък04:50 ч.

От редактора

Тъпа работа

/ брой: 97

автор:Борис Данков

visibility 6838

Полицаите били действали по най-тъпия, глупав и брутален начин, като нахлули в TV7. Това трябвало да се прави къде-къде по-интелигентно. Редно било да дойдат двама полицаи, да кажат "Добър ден" и след това да започнат да оказват съдействие на съдия-изпълнителя, без да се месят в тази работа. Така се правело в демократичните държави - открехна оня ден премиерът нашего брата журналистите, след което се нахвърли върху колегите от въпросната медия с обвинението, че най-брутално (пак бруталност!) нарушавала... демокрацията и довела Чобанов, Орешарски и сие на власт.
Преди това на бърза ръка беше уволнен шефът на полицейския участък, а заедно с него още други двама полицаи. Иначе казано, изгоряха няколко малки бушончета, докато вътрешната министърка се оказа, че е чиста като света вода ненапита. Тя не била информирана за акцията и... толкоз.
Прочее, тъпо е премиерът да се прави на ангел спасител и закрилник на демокрацията, след като и той самият (по същия начин!) се нахвърля върху колегите журналисти от TV7 и посяга върху свободата на словото и печата.
Тъпо е да бъдем заблуждавани, че става дума за разчистване на някакви финансови сметки, докато е повече от ясно, че истинската цел на властимащите е да запушат устата на една неудобна за тях медия и тя да бъде спряна.
Тъпо е с "глупостта на полицията" да се обяснява бруталният произвол на властта и да се хвърля прах в очите на обществеността.
Тъпо - да се оневинява вътрешната министърка, вместо тя да си поеме отговорността, задето "не е била в час" по случая.
Тъпо е също така да се оправдава културният министър за неговия кръчмарски език пред медиите и склонността му да говори каруцарски, без да знае кога да спре с... "Език мой, враг мой".
Както е тъпо да бъде ликвидирана Националната ни художествена галерия и да бъде заменена с някакъв арткомплекс, мегакомплекс, музеен комплекс и пр., който да бъде кръстен "Квадрат 500" или "Парцел Хикс", "Квартал Игрек". Все тая... Тъпо е да си тъп. 

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 240

България последна в ЕС по дигитална икономика

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 240

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 240

Израел отново остана без кабинет

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 240

Кратки новини

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 100

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 110

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 124

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ