29 Октомври 2020четвъртък19:43 ч.

Записки по маншетите

Топлофициране на електрификацията

Ненаситните вълци и 7 504 868 агнета

/ брой: 127

автор:Велислава Дърева

visibility 890

Топлофикацията предложила на електрификацията да си вдигне цената на нощния ток. Понеже нощният ток бил жива съблазън за населението и го тласкало към предателство, измяна и деструктивизъм спрямо крепостното право на топлофикацията и нейните интереси.
Електрификацията се отнесла с разбиране към това конгениално, колегиално и конструктивно предложение на топлофикацията и незабавно известила населението за предстоящия токов удар.  Топлофикацията благодарила на електрификацията за топлите грижи и обещала тържествено, че в съкратени срокове ще се отблагодари на електрификацията с мощен топлинен удар върху населението.
Идеята е еманация на интелектуалната мощ, креативната потентност и иновативните способности, тъй характерни и иманентно присъщи на ситите, но вечно незадоволени, алчни вълци.
Общия брой на жилищата в България е 3 788 668 (обитаеми, полуобитаеми, необитаеми, с един човек, с половин човек, пренаселени и прочее).
От тях топлофицираните са 15%, което прави 568 300 жилища.
Нетоплофицирани са 85%, което прави 3 220 368 жилища.
Общият брой на населението е 7 504 868. В топлофицираните жилища живеят средно 1 136 600 души. В нетоплофицираните - 6 368 268.
1 136 600 души ще плащат на електрификацията рекет за по-скъп нощен ток заради все по-високия рекет, който плащат на топлофикацията.
6 368 268 души ще плащат на електрификацията рекет за по-скъп нощен ток заради парното, което нямат. И като наказание за това, че нямат парно, скатават се и не плащат рекет на топлофикацията.
Всички ще бъдат наказани.
Едните - за това, което имат и си плащат за него.
Другите - за това, което нямат и най-дръзко не си плащат за нямането.
Едните ще бъдат изправени срещу другите.
За да не тръгнат срещу ненаситните вълци. И срещу властта зад ненаситните вълци. Която е власт на все същите ненаситни вълци, зейнали да глътнат живота на 7 504 868 агнета.
"Разделяй и владей" е древен политически табиет.
"Разделяй и владей, рекетирай и предизвиквай взаимна омраза и нетърпимост сред разделените и рекетираните" е нов политически табиет. ГЕРБ го прилага вече втора година - БАН срещу ВУЗ, лекари срещу пациенти, учители срещу ученици, студенти срещу преподаватели, безработни срещу пенсионери, театрали срещу кинаджии, болни срещу здрави, деца срещу родители, млади срещу възрастни, "селяндури" срещу "гражданя", полиция срещу адвокатура, държавата срещу майките, топлофицирани срещу нетоплофицирани. Утре газификацията ще накаже всички, дето нямат и един газов котлон. После ще плащаме данъци за яхтата, която нямаме; за майбаха, който нямаме; за басейна, който нямаме... "Ами да имате!", ще ни кажат високомерно вълците.  
Топлофицирането на електрификацията ще повлече електрифициране на топлофикацията. Това се нарича обединение на сродни едри предприятия с цел диктуване цените на пазара, елиминиране на конкуренцията и недопускане на пробив в монолитния монопол.
Иначе казано - картел.
Конкретно и по принцип - престъпен картел.
Накратко - халваджи Бойко за бозаджи Дянков.

Назаем от www.argumenti-bg.com


 

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 206

Меркел: Зимата ще бъде тежка

автор:Дума

visibility 54

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 136

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 119

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 116

Датата

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ