20 Юни 2021неделя22:56 ч.

Третата вълна

Тя унищожава всичко, което ни прави българи

/ брой: 289

автор:Велко Вълканов

visibility 21236

Първата вълна на разрухата, която носи името на Желю Желев и Филип Димитров, опустоши нашето селско стопанство. Като истинско цунами тя  връхлетя страната след парламентарните избори  през 1991 г., когато СДС спечели и на власт дойде фаталното за страната правителство на Филип Димитров.
Вдъхновявано от президента Желев, правителството на Димитров прие един от най-ужасните закони у нас - Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ДВ. бр.17 от 1 март 1991 г., с множество последващи изменения и допълнения). Именно с този закон бе ликвидирано в буквалния смисъл на думата нашето селско  стопанство. Създадените органи така и бяха наречени - ликвидационни съвети, доколкото тяхната задача бе именно ликвидирането на ТКЗС, които съставляваха основата на нашето едро селско стопанство. Те не само ликвидираха юридически кооперативните стопанства, но и ограбиха тяхното имущество. Това,

което не можа да бъде заграбено, бе унищожено

Милиони селскостопански животни (1 млн говеда, 2,5 млн свине, 5,5 млн овце) бяха изклани, материални ценности за милиарди левове (40 хиляди трактора, 10 хиляди комбайна машинен парк, съоръжения за напояване на 10 милиона декара земя, хиляди селскостопански сгради) бяха  разрушени или разпродадени на безценица. Самата земя бе, по идея на президента Желев, върната на в реални граници, което доведе до неимоверното раздробяване на земеделските земи. 
Катастрофалното положение в селското стопанство се признава днес и от официални длъжностни лица. Ликвидационните съвети, заяви неотдавна министърът на земеделието Мирослав Найденов, доведоха българското животновъдство до спад не в проценти, в пъти. Пак той съобщава, че производството на зеленчуци в България е спаднало четири-пет пъти. А според Александър Каракачанов, лидер на Зелената партия с ликвидационните съвети започна най-безумният и срамен процес в икономическата история на страната ни.
Втората вълна на разрухата, която опустоши нашата промишленост, е свързана преди всичко с името на Иван Костов. Осъществената от неговото правителство

приватизация пропълзя като проказа

за да унищожи за две-три години създаваното с десетилетия. Правителството на Костов доведе приватизацията до нейния абсурд. Тя придоби най-напред подчертано криминален характер. (Тя бе  една не съвсем скрита форма на истински грабеж.)  Тя, освен това, се оказа дълбоко противопоказана за нашата икономика. Подчинена не на идеята за една по-висока ефективност, а на идеята за създаване на капиталистическа класа, тя срина нашата промишленост.  
Държавни и общински предприятия се продаваха буквално на безценица и във всички случаи някъде между 20-40% от действителната им стойност. "Кремиковци" бе продаден за 1 долар, а по-късно  препродаден за няколко стотин милиона долара. БГА "Балкан", чиято собственост по света възлизаше на милиони долари бе продадена за 150 хил. долара. В края на 1997 г. Обединената българска банка бе продадена на Европейската банка за възстановяване и развитие, инвестиционния  фонд "Опенхаймер и Ко" и Булбанк за 3 млн. долара. 3 години по-късно те продават дяловете си от тази банка на Националната банка на Гърция, но вече срещу 207 млн. долара. На безценица бе продадена и Булбанк, както и много други крупни държавни обекти. Сочат се различни числа за действителната стойност на разпродадените предприятия, но в държавната хазна така или иначе са влезли не повече от 20% от тази стойност. Другото е присвоено, т.е. откраднато. Твърди се, че от различните приватизационни сделки са се облагодетелствали приятелите на Костов и самият Костов.
Капиталистическата класа, която трябваше да възникне в резултат на приватизацията, се оказа

тежка социална малформация

Обогатилите се лица използват натрупаните "капитали" не за развитието на икономиката ни, а за да си осигурят "сладък живот". Почти нищо от получените "капитали" не се върна в промишленото производство, за да обслужи интересите на страната, а се превърна в луксозни жилища, скъпи коли, яхти, самолети и пр. Нашата буржоазия има изцяло паразитен характер. Нейната единствена грижа е да изяде това, което други преди нея са създали. Тя живее на принципа "След нас, ако ще и потоп!".
В резултат на така осъществената  приватизация бяха ликвидирани почти всички основни клонове на нашата промишленост: оръжейната, тютюневата, текстилната, хранително-вкусовата, електрокарната и всичко, което можете да си помислите.
Правителството на Иван Костов нанесе тежки удари на нашата промишленост и с изцяло компрадорската си политика. То се ръководеше не от интересите на България, а от интересите на чужди капиталистически формации. То дори изпревари очакванията на чуждите интереси, като   предсрочно затвори 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".  .
Третата вълна, която носи името на партията ГЕРБ и нейните главни  шамани  Бойко Борисов, Симеон Дянков и Симеон Игнатов, днес

опустошава духовното пространство

на нашата Родина. Това е без съмнение най-страшната вълна. Тази трета вълна унищожава всичко онова, което ни прави българи. Предприет е истински поход срещу различните средища на българския дух - науката, културата, изкуството. Закриват се учебни заведения, театри, опери, други културни институти. Полагат се неимоверни усилия да се ликвидира БАН - това вековно огнище на българския изследователски дух. Преди да сме изчезнали като количество, ние ще изчезнем като качество, т.е. като българи по национално самосъзнание. Духовното ни развитие е блокирано.
Не зная доколко е вярно, че  Алън Дълес е произнесъл в началото на студената война: "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. Как? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството, т.е. безнравствеността. Нужни са ни писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата,  пиянството и наркоманията, животинският страх сред хората, безсрамието и доносничеството и още много пороци, заложени в човека, трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек  с консумативна  психика на елементарен потребител. Всичко това ще вършим под девиза: защита правата на човека и гражданските му свободи".
Повече от вероятно е Дълес да е изрекъл тези думи, защото у нас стана точно това, което по-горе четем. Страната ни е залята от престъпност, наркомания, проституция, хазарт, лихварство.

Вместо литература ни поднасят порнография

Кичът и чалгата завладяват все по-широки пространства. Разните шоумени "култивират" простащина, низък вкус, пошлост, безогледност. Внасяните в насипно състояние американски филми задръстват общественото съзнание със секс и насилие. Няма никакво благородство, изисканост, почтеност.
България от държава на духа, по думите на великия Лихачов, се превръща в бунище на всякакви нравствени нечистотии.
Но какво можем да очакваме от едно управление, чийто пръв държавен и партиен ръководител си служи с речника от най-долната квартална кръчма.
Силно се боя, че след тази трета вълна, няма да има нужда от четвърта. Тя, четвъртата, няма да има вече какво да опустошава. 
Бива ли обаче останалото да е мълчание!?

 

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 890

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 6120

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ