26 Февруари 2021петък15:15 ч.

ЦИК описа пътя на бюлетините следизборно

/ брой: 111

автор:Веселка Спиридонова

visibility 1097

ЦИК сметна за необходимо да направи уточнения по изборните бюлетини и разпределението им след пресконференцията на Главната прокуратура вчера. Образецът се приема от Централната избирателна комисия като част от изборните книжа, а макетът на бюлетините за всеки от 31-те изборни райони в България и извън страната се одобрява от ЦИК, след което започва отпечатването им. Разпределението на бюлетините по изборните райони се извършва от Министерския съвет като орган, зает с организационно-техническата подготовка на изборите. Съгласно Изборния кодекс готовите бюлетини трябва да бъдат изпратени от печатницата към областните администрации, които ги разпределят по общините на своята територия. В деня за размисъл общинските администрации ги разпределят по секциите.
В писмо от 10 май 2013 г. администрацията на МС изпратила на ЦИК по 3 бр. бюлетини за всеки изборен район, както и 3 бр. бюлетини за гласуване извън страната, или общо 32 вида бюлетини по 3 броя. Бюлетините са по образец, фабрично сгънати и слепени с лепило, което показва, че са откъснати от кочани. Получените бюлетини се съхраняват в касата на ЦИК и не са използвани. От съображение за сигурност не били изнасяни и показвани за заснемане, кълне се комисията.
Предоставените от администрацията на МС образци на отпечатаните бюлетини на ЦИК са трайна практика, предхождаща мандата на този състав на ЦИК, доуточняват оттам.
 

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 65

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 40

В ЕС се договориха за ваксинационни сертификати

автор:Дума

visibility 232

Евролидерите разделени за ваксинационните паспорти

автор:Дума

visibility 251

Генералитетът на Армения поиска оставката на премиера

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 40

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 259

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 240

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 312

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 264

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ