07 Юли 2020вторник19:44 ч.

В главата Бойкова

/ брой: 205

автор:Мая Йовановска

visibility 1265

На какви ли не лъжи и небивалици може да се наслуша родният избирател преди вот. Първенството в таз дисциплина държи премиерът Бойко Борисов. Той е толкова "добър", че е трудно да насмогнеш на удивление от "успехите", с които не спира да се хвали. В пореден тур във вторник покрай всичко, с което се тупаше в гърдите, Борисов изненадващо заговори за пловдивското летище. И заяви, че то не можело да се остави така! Сети се?!

Бойко е премиер и именно през тези години летището беше умишлено "приземено", защото държавата буквално абдикира от него. През 2015 г. аеропортът беше почти пред затваряне. Заради забавени плащания от държавата и последвали съкращения летището остана само на дневен режим на работа. Стигна се дори до трагикомичната ситуация след аварийно кацане на самолет да няма персонал, който да обслужи неколкостотин пътници, и те бяха блокирани с часове в машината.

В началото на миналата година властта определи консорциумът между китайската "Хайнан" и регистрираното в Холандия "Пловдив еърпорт инвест" за концесионер на летището. Концесията обаче се провали с грам и трясък и договор не бе подписан. Макар Борисов да се канеше да направи това триумфално по време на Седмата среща на правителствените ръководители от региона и Китай "16+1" през юли. 

Повече от година по-късно обаче премиерът някак шизофренно поставя себе си отвъд греховете на правителството, което ръководи, и се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. И се сети, че летището не можело да се остави така... И вече разтяга нови локуми. Щели да правят пловдивския аеропорт балкански хранителен хъб. Съществителното хъб и прилагателното балкански имат специално място в премиерската глава. Те биват изричани от него с почти фанатична страст. Само толкова обаче.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 128

Внасят 32 хил. тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 128

Израел върна част от ковид мерките

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 128

Анкара заплашва ЕС с контрамерки

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 128

Кратки новини

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 33

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 31

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 32

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ