10 Август 2020понеделник19:04 ч.

В очакване на...

/ брой: 112

автор:Ева Костова

visibility 516

Синдикатите неведнъж са играли успешно ролята на патерица на властта. Позицията на КНСБ, която дава рамо на мъчителните усилия за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната, е пример за такава подкрепа. Която идва в момент на нова порция сериозни критики срещу въпросното членство. И когато логично експертни гласове питат дали целта оправдава средствата... И на всяка цена ли точно сега трябва да драпаме към еврозоната. 

Всичката Мара втасала - чакалнята й е дерт сега. Мара (КНСБ) забрави, че трябваше да се бори с правителство и работодатели за доходи, заетост, помощ в кризата и т.н. Все неща, които отидоха в чакалнята... А КНСБ насочи своята синдикална мощ в това, за което България не е готова и от което ще политически успех ще си припишат ГЕРБ.

Но КНСБ потрива доволно ръце - за там сме. И така за пореден път даде да се разбере за кого милее и за кого работи. Без да си дава сметка, че страната ни не изпълнява критериите от Маастрихт, не покрива изискванията за ценова стабилност и валутен курс, има проблеми с качеството на работа на държавните институции, законодателството, корупцията, висока задлъжнялост, икономическа нестабилност и външни шокове върху инфлацията, бедност. Анализаторите могат да изброят още много причини, но се вижда с просто око, че нещата не са розови. Че на фона на опасения и уверения управляващите натискат ли натискат, за да могат после да кажат: Видяхте ли, и в еврозоната ви вкарахме, какво повече искате? 

КНСБ подкрепя политическо решение, но родните финансисти и държавници не са научили своите уроци. И затова е опасно поверяването само в техни ръце на банковата система. Животът ни ще поскъпне неминуемо заради еврото. Тогава политическото надмощие ще доведе до ново обедняване, до намаляване на потреблението и на производството, а от това страната няма да стане нито по-силна икономически, нито по-социална. А ще си остане встрани от общото развитие на ЕС. Това ли искат ГЕРБ и присъдружните им синдикати? Които заради политически плюсове са готови да жертват хората на България. От такива синдикати мерси...

АФИС: Всеки втори иска предсрочни избори

автор:Дума

visibility 511

Затварят хотели в Албена заради малкото туристи

автор:Дума

visibility 194

Родната тол система стана златна

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 151

Пандемията срина приходите в транспорта

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 151

Хората очакват да обеднеят още

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 151

Масови бунтове заляха ливанската столица

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 151

Русия обяви кога ще отвърне с ядрен удар

автор:Дума

visibility 631

/ брой: 151

Тръмп се скара с ключов републикански спонсор

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 151

Комисията Скопие-София може да заседава през септемри

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 151

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 335

ДПС - Доган за пари и сеир

автор:Юри Михалков

visibility 548

/ брой: 151

Извинете се, г-н Борисов!

visibility 721

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ