20 Ноември 2025четвъртък20:52 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Книги

В Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа

Дебютантката Стела Йосифова е създала пленителен празничен роман за деца и възрастни

/ брой: 230

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 2566

По Коледа стават чудеса - магия се носи във въздуха, а хората стават по-добри... Една такава омагьосваща история, изпълнена с надежда и вяра в силата на доброто, разказва романът за деца "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" на младата дебютантка Стела Йосифова (издание на "Книги за всички").

Майкъл Докърти е готов на всичко, за да спаси шоколадовата фабрика на прадедите си и да възвърне някогашния й просперитет. Изправен пред опасността да я загуби, той решава да открадне рецептата на най-популярния шоколад в света - Choco-Dreams. Двамата със сина му Даниел се отправят на север, към Лапландия, страната на Дядо Коледа, за да открият тайнствената фабрика, произвеждаща този шоколад... "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" е книга, която може да стопли душата и в най-мразовитата вечер. 

Любовта към литературата е нещо прекалено хубаво, за да се зароди изведнъж. И при Стела Йосифова е така. Израства с огромна библиотека вкъщи, заемаща цяла стена, до тавана. Като малка слуша приказки, които са нейният коректив за доброто и лошото в света. Започва да чете приключенски и романтични книги и те я омагьосват. В училище няма усещането, че просто учи литература и философия. Тези предмети са нейната душа, неделима част от същността й. Завършва журналистика в Бургаския свободен университет.

Идеята за "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" хрумва на Стела една зимна вечер, докато чака майка й да се прибере от работа, а на масата има една шоколадова вафла. И докато изпитва удоволствието, като я яде, в главата й се заражда идеята за забавната история за Майкъл и Даниел, за тяхното приключение. И просто сяда и написва на един дъх тази история.

Романът е богато илюстриран от талантливата художничка Антонина Бабукчиева.

Банкоматите спират за 2-3 часа в нощта на Нова година

автор:Дума

visibility 891

/ брой: 218

"Лукойл" настоява да продаде международните си активи накуп

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 218

Предлагат таван на публичните разходи през бюджета

автор:Дума

visibility 780

/ брой: 218

Русия нанесе масиран удар по Западна Украйна

автор:Дума

visibility 787

/ брой: 218

Саудитска Арабия с нов статут от САЩ

автор:Дума

visibility 851

/ брой: 218

15 убити при удар на Израел в Ливан

автор:Дума

visibility 840

/ брой: 218

Принуждават Мадуро да се оттегли

автор:Дума

visibility 867

/ брой: 218

Две трасета на войната

автор:Юри Михалков

visibility 953

/ брой: 218

Забраните и цензурата

visibility 861

/ брой: 218

Феномен, какъвто световната военна история не познава

visibility 858

/ брой: 218

Румъния увеличава вноса на ток, у нас ТЕЦ спасяват положението

visibility 874

/ брой: 218

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ