Яйчени черупки ще се използват за авточасти
/ брой: 160
Скоро ще правят резервни части за коли от домати, яйчени черупки и соя. Целта е да се направят новите коли по-евтини, дълготрайни и екологични. Това не е шега, а постижение на съвременната наука, твърдят изследователи от Университета в щата Охайо, които изучават начините за използването на остатъците от вечерята и други натурални отпадъци за производството на автомобилни части.
Професор Катрина Корниш разказа пред Automotive News, че доматената ципа е доста здрава и прекрасно подхожда за изработването на втулки за колите, тампоните на двигателите, гумите и маркучите и т.н. Това се отнася и за черупката на яйцето. Звучи неправдоподобно, но кулинарните отпадъци може да помогнат за заменянето на техническия въглерод, срещан в гореизброените детайли, убедени са експерти.