23 Септември 2020сряда08:21 ч.

За червените линии

/ брой: 232

автор:Юрий Борисов

visibility 40337

Парламентарна партия, която откаже да разговаря с победителя ГЕРБ за предстоящото управление на страната, ще бъде неадекватна, самовлюбена и безотговорна. Вотът на народа е такъв, какъвто е. И не избирателите трябва да бъдат превъзпитавани с нови избори, а политиците трябва да коригират поведението си, отчитайки поисканото от избирателя широко ветрило.
БСП е длъжна да разговаря с ГЕРБ добронамерено, със загриженост и без самоцелни опозиционни фалцети. И за слепия вече е видно, че огромната енергия, изливана срещу политическия противник, сама по себе си не носи доверие и сила.
БСП трябва да подкрепя в поведението на другите политически сили всичко, което прецени, че не противоречи на нейните възгледи и ценности. Единственото, което не може да прави, е да отстъпва от своите "червени линии". Прогресивно облагане, семейно подоходно облагане, продължаване на проекта "Южен поток", против разширяването на санкциите срещу Русия и прочие. Ако го направи, ще нанесе поредния удар върху собствената си идентичност, чест и морал. Което след време ще бъде наказано още по-жестоко.
В партията започнаха да се чуват гласове: "Не може ли да направим компромис с някои "червени линии"? В самото определение на "червена линия" се включва отказът от пристъпване, от компромис. Затова ангажиментът се нарича "червена линия", а не "сива" или "зелена".
Разговорът за тежката загуба предстои. Една от причините за нея е в способността на БСП да трие с гума "червените си линии".


 

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 180

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 163

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 165

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 148

Три наши банки прали мръсни пари

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 180

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 199

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 193

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 137

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ