13 Април 2021вторник14:39 ч.

За джакпота и мечтата за лесна печалба

/ брой: 134

автор:Лозан Такев

visibility 1843

Направо е учудващо желанието на стотици хиляди човеци да спечелят лесни пари. Мечтата им за лесна печалба от държавния хазартен орган ме вкара в недоумение и по една друга причина -алчността, която няма равна на себе си амбиция и голяма печалба на всяка цена.
В тото пунктовете с удължено работно време влизаха хора за първи път, посягаха за първи път към фишовете, не знаеха как се попълват комбинациите и отделните квадратчета. Други хвърлиха 300, 500, 3000, 8000 лева, за да се надяват на близо шестте милиона. Казаха им, за да ги спечелят, са необходими 14 милиона комбинации, тоест 14 милиона лева и ви е гарантирана печалбата от 6 милиона... Немощни възрастни люде се надяваха, идваха с последни усилия и също искаха да се докоснат до мечтата за лесна печалба с левчето, с двата лева, с четирите лева... Добре бе, аджеба, всяка седмица има джакпот. Не ви ли харесват печалби от 200 хиляди лева, от 600 хиляди лева. Защо тогава ви няма? Не, вие трябва да вземете от раз рекордния джакпот от 6 милиона български лева. И съседи чужденци дойдоха да помогнат на мечтата българска.
Ще падне джакпотът. Няма как да не падне. И отново ще олекне надеждата за лесна голяма печалба, отново ще прикрием някак си алчността. Ще има пак джакпот, нов, от 20 хиляди лева, от 50 хиляди, от 144 хиляди лева. Но няма да има подобна безумна еуфория всички да се наредим на опашката да грабнем непременно ние рекордната натрупана сума... Ще останем само онези, които играем от десетки години с малки суми, но редовно. И помагаме и на тотализатора, и на спорта, и на онези, които все пак печелят. Но ние не желаем непременно печалбата ни да е 5, 6 защо не и повече милиони. Ние се радваме на тройка, на четворка, на хиляда лева дори. Защото е и по-скромна нашата мечта за лесна печалба. А тя вече не и толкова лесна, защото лично за себе си, като изчислих какви инвестиции съм вложил през този и миналия век, сигурно на един солиден джакпот от печалба имам вече право. И не само аз.
 

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ