15 Август 2020събота13:54 ч.

Пардон

Замириса на море и чиновничеството тръгна

/ брой: 160

автор:Денчо Владимиров

visibility 1183

И в новите български времена традицията чиновничеството да се примъква масово към  морето със сладкия статут на командировани се запази. И сега що командирован чиновник се изсипа да проверява механи, хотели, пицарии, транжорни - чет няма. А ето - чувам от радиото министърка по туризма да казва, че това лято по черноморските ни курорти се командироват 730 полицаи! Да осигурявали спокойствието на почиващите! Това си е кажи-речи цяла дивизия, мисля си стъписан...
Пита се как е могло по времето на социализма сигурността и спокойствието на туристите да се гарантира само от местните полицаи по Черноморието? И хич не се е налагало да се изпращат стотици полицаи от други места, сякаш там от тях нуждата съвсем е намаляла в борбата с престъпността? И какви  мъчени пари ще хвръкнат пак от плиткия държавен джоб за командироване на толкова много полицейски народ? И ако тази година командированите по плажната ни ивица се изписват с четирицифрени числа, то каква ще е бройката в идните години? Може би ще стане така - удря министърката катинара на съответното полицейско управление и всичко в бърз и стегнат марш се изнася на морето? А по републиканската суша с бандитите ще останат да се борят гимнастически дружества и местни самодейци.
Е, след като е настъпил вече такъв невиждан през социализма бум на командировките по Черноморието, то, мисля си, ще не поискам от премиера и мен да ме командирова за държавна сметка в някой курорт? Като фейлетонист! Ще си пиша под чадъра фейлетоните, после ще ги чета на  курортистите по плажната ивица, с което ще допринасям за спокойствието по родното Черноморие.
А фейлетоните ми, уверявам ви, ще бъдат весели и писани с настроение. Видели ли сте в живота си българин, командирован за държавна сметка на морето и да не е весел?

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 195

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 1009

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 720

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 228

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ