25 Октомври 2020неделя13:11 ч.

На фокус

Защо полтъргайстът Кики избяга от Пловдив

/ брой: 162

автор:Денчо Владимиров

visibility 2134

Един от вицепремиерите вече се оформя в народната представа твърдо като баладичен герой, стъпващ с кралимарковски крачки с шумомер в ръка из курортното ни крайбрежие. В парламента по негово повеление се пече като на чеверме и закон против шума. И това е добра новина! Най-после може би ще си отдъхнат от шумовия тормоз и терор не само чужденците курортисти покрай печелившото ни море, а и милиони българи из градовете ни, където шумът убиец властва навред. И за разлика от някогашните неандерталци, днешните цивилизовани жители на все по-урбанизиращата се България, нямат покой от шума и през нощите, времето, когато от хилядолетия е прието биологически Хомо сапиенс да спи.
Целогодишно из панелните грамади в Пловдив, европейската столица на културата, гърмят БЕЗКОНТРОЛНО бормашини, хилтита, къртачни чукове, с които се правят нескончаеми ремонти и преобразувания на панелните обители, включително и с премахване на носещи стени. Затова вече може да се приеме, че така наречените жилищни райони  в градовете ни е по-правилно да се наричат жилищно-строителни (ЖСР), а Пловдив, освен като град-паркинг, придобива статут и на постоянен строителен обект, като прибавим разкопаните улици и площади.
Към шумотевицата от лични строителни оръжия на пловдивчани се прибавят, в иначе тихите  тракийски нощи, и ариите на хиляди песове от балкони и бани. Тук и местната регионална инспекция за здравето е съвсем безпомощна - как да измери децибелите на лаещия субект? А от четвърт век в Пловдив вече царува и нов абсурд - терорът от внесените с милиони от боклука на планетата климатици, които неграмотни самозвани  техничари поставят БЕЗКОНТРОЛНО по балконите. И  в резултат на това "климатизиране" цели панелни блокове бучат денонощно от пролазващите по арматурата шум и вибрации зиме и лете. Къде ли не са се оплаквали от години пловдивчани от този нов  шумов терор, дължащ се на беззаконието и безхаберието на общинари и експерти по  обществено здраве, но отникъде помощ  няма. Поради безхаберието на община и местна инспекция за здравето, съседи още се съдят заради климатик   и са стигали  безрезултатно дори до търсене на закрила от Върховен съд и президент в миналото!
В панелна България демократично-варварски е допуснато от четвърт век да се цвъкат навред шумни и вибриращи климатици по фасадите на панелните блокове, обричайки живущите в тях на живот като в огромен църковен орган с денонощен влудяващ арматурен концерт. В Австрия, за сведение, за поставяне на климатик върху жилищна сграда се изисква разрешение и указание от...конструктора на сградата! А в белокаменна Москва това става след подписите на 14 експертни служби! България е върха на абсурда в това отношение.
Чудно ли е тогава, че и пловдивският полтъргайст Кики е избягал от този град, в който неговите извънземни почуквания вече просто не могат да се чуят!
Та, ако може вицепремиерът да надникне и в тези шумови зони, България не е само Слънчев бряг!
 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 61

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 104

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 136

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 81

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 855

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1348

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ