15 Август 2025петък02:06 ч.

Засякоха 100 тона пилешко месо със салмонела на българския пазар

автор:Дума

visibility 1524

Най-малко 100 тона пилешко месо със салмонела от Полша са стигнали до българския пазар, обявиха от Българската агенция по храните. Част от месото е иззето, засега няма данни за заболели от салмонелоза потребители.
По отношение полското месо със салмонела нотификациите не са една или две. В България като засегната страна вече сме получили 16 такива нотификации, коментира доктор Кремена Стоева от Агенцията по храните, цитирана от БНР.
Тя отказа да каже кога е дошло първото предупреждение от Европейската система за бързо реагиране. Въпреки мерките обаче, огромно количество полско пилешко месо със салмонела е стигнало до България.
Салмонелата не е устойчива на високи температури и, ако месото е топлинно обработено, риск от зараза няма, допълни експертът.

ЕК иска по-строги мерки за шарката

автор:Дума

visibility 3802

/ брой: 150

Над 49% от българите подкрепят еврото

автор:Дума

visibility 3844

/ брой: 150

Иван Иванов разпореди проверка на АПИ за раздадените бонуси

автор:Дума

visibility 3547

/ брой: 150

Евакуация на гръцки град заради пожар

автор:Дума

visibility 4183

/ брой: 150

Лондон бори опасното шофиране с конфискация

автор:Дума

visibility 3692

/ брой: 150

Крайнодесните набират скорост в Германия

автор:Дума

visibility 3780

/ брой: 150

Накратко

автор:Дума

visibility 3936

/ брой: 150

Прозрачен механизъм

visibility 3904

/ брой: 150

Какво да очакваме от срещата Тръмп - Путин

автор:Юри Михалков

visibility 3848

/ брой: 150

Добро семейство пред висока заплата - изборът на младите българи

автор:Дума

visibility 3717

/ брой: 150

Александър Йосифов - достоен, харизматичен, гениален

автор:Петър Михайлов

visibility 3851

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ