Жените се научават да готвят на 55
/ брой: 255
Жените овладяват истински изкуството на готвенето на 55 години, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли експрес". Според проучването едва на тази възраст дамите се усещат как броколите да не е блудкаво, говеждото да не е жилаво, а сосът да не е рядък. На 55 жените най-сетне се чувстват достатъчно уверени в кулинарните си способности, за да смесват различни продукти, да готвят сносни ястия или да организират вечерно парти за десетина или повече гости. Те са се научили от грешките си и не се паникьосват, когато нещата се объркат.
Изследването сред 1000 жени на The Co-operative Food установило още, че на 55 години повечето жени могат да готвят 15 ястия. Две трети пекат собствен хляб, една пета правят сами паста вместо да използват пакетирана, половината приготвят домашни сосове от пресни продукти, една трета правят сладолед, без да гледат рецепта, а близо 80% редовно готвят нещо печено.