24 Септември 2020четвъртък18:48 ч.

Да бъдем реалисти

/ брой: 151

автор:Альона Нейкова

visibility 873

Най-щастливи са онези, които имат реалистично отношение към живота, сочат експерти, позовавайки се на резултатите от най-ново проучване. И с това разбиват на пух и прах всички стереотипи, че оптимистичното мислене допринася за постигането на така желаното благополучие. А нагласите на песимистите са ясни по подразбиране - никой не очаква да признаят, че са доволни от каквото и да било, камо ли от собствената си философия за съществуването.

Най-после анализът на специалисти да акцентира върху онова, което може да подтикне народонаселението да възприема случващото се въз основа единствено на точни преценки. А не като гледа през розови очила или оцветява всичко в черни багри. Защото именно адекватните реакции, без излишните големи очаквания или прекаленото неглижиране на всичко, помагат да се изпита удовлетворение от онова, което ни заобикаля.

Ако тези разбирания се пречупят през призмата на коронавирусната пандемия, доказателствата също се виждат с невъоръжено око. Напълно очаквано е, че оптимистите се смятат за по-малко възприемчиви към КОВИД-19, затова - като същински безсмъртни - не са склонни да спазват съответните мерки за безопасност. Съвсем логично - песимистите се подчиняват на страха от заразата, все по-рядко излизат от вкъщи, не искат да се върнат на работа и дори обмислят да не пращат децата си на училище. И съответно единствено реалистите са способни да вземат премерени решения, основани върху търсенето на експертна информация, разбирането на опасността от заболяването и неговите последици. И това се отнася за възприемането на много други ситуации, в които всеки от нас попада.

Обезкуражаващо е обаче, че реалистите са малцинство - едва 20 на сто. Останалите проценти са поделени почти поравно между хората, склонни да се осланят само на позитивни вярвания, и индивидите, свикнали да не очакват нищо добро от света. Затова - нека поне стремежът към жадуваното щастие ни накара да направим най-правилния избор.

Намериха изчезналия Мехмед

автор:Дума

visibility 52

В Благоевград ще избират нов кмет

автор:Дума

visibility 98

Колекторите нямат право да тормозят длъжници на работа

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 181

Само столичното парно има проблем с фактурите

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 181

Борисов ни обяви за стратегически газов център

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 181

Фирмите няма да губят компенсациите за вируса при запори

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 181

Трюдо обяви втора вълна на КОВИД в Канада

автор:Дума

visibility 137

Остър сблъсък между Китай и САЩ в ООН

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 181

Берлин отхвърля условията ни към Скопие

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 181

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 181

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 219

Гоце Делчев: Македония ще се обедини с България

автор:Христо Георгиев

visibility 456

/ брой: 181

За някои дреболии, които не са дребни

visibility 326

/ брой: 181

БСП и "войните срещу цивилизацията"

автор:Мирослав Попов

visibility 290

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ