14 Май 2021петък21:52 ч.

Държава на авариен режим

/ брой: 113

автор:Наталия Гергова

visibility 2024

Колони от тежкотоварни и леки автомобили се извиват от няколко дни ту на един, ту на друг гранично-пропускателен пункт. Защото митниците сменяли софтуера си. В най-активното време на деня - от 10 до 14 часа. Вчера пък митниците в цялата страна работеха "по аварийна процедура" с хартиени формуляри пак по същата причина и пак в най-активното време - от 10 до 14 часа. Защо не го правят през нощта например, когато напливът за митнически документи ще е в пъти по-малък, отколкото през деня? По света тези неща се правят през нощта, за да се намали максимално негативният ефект върху клиентите.
Ние обаче явно нямаме нищо общо със света. В случая митниците минаха на авариен режим през деня най-вероятно за да е по-удобно за фирмата, която инсталира софтуера. Що да работят хората нощем? Много важно, че гражданите - наши и чужди, ще висят по опашки и ще псуват.
Същото е и с топлофикациите, и с ВиК. Уж имат дежурни екипи, ама тия екипи не отстраняват авариите през нощта, та на сутринта хората даже да не разберат, че е имало авария, ами чакат да съмне, да си изядат баничката, да си изпият кафето и чак тогава започват да копат. По това време гражданите минават на авариен режим.
Така е и с ремонта на улиците. Поне в София. За улеснение на фирмите всички улици се ремонтират накуп, в най-натовареното време на деня, та максимално да затруднят софиянци и гостите на столицата. И пак сме на авариен режим.
Да не говорим за прословутото метро. То също се строи така, че да е лесно за фирмите. По тази причина не минава през жилищните комплекси, а покрай тях, и хората извървяват километри от дома си до станциите и обратно. Пак аварийно, защото заради метрото им спряха автобусите.
Ей затова все повече хора аварийно ще минат първо през митниците, после през граничната бразда и - дим да ги няма.

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 340

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 349

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 91

Гърция: Мигранти идват от България

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 91

Пенсионирани генерали се усъмниха в Байдън

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 91

Израел планира операция в Газа

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 345

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 401

/ брой: 91

Датата

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ