05 Май 2024неделя09:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

/ брой: 184

visibility 1245

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Филе от бяла риба

Бялата риба се изчиства, отрязват се главата и опашката и се разцепва на две по дължина. След това се сваля внимателно кожата и се изваждат всички кости, включително и гръбначният стълб. Така приготвеното месо се поставя в една тенджера с малко оцет, зехтин, 3 дафинови листа, черен пипер и сол. След три часа се вади е се изцежда, обръща се в брашно, после в разбито сурово яйце и галета и се изпържва в горещо олио.

Език в гювече

Езикът се сварява в подсолена вода заедно с ароматни корени - 200 г моркови и 150 г целина, и се изважда. Нарязва се на кубчета и се поставя в гювечето с 200 г масло и предварително нарязаните 250 г кромид лук, 300 г гъби, 50 г целина, 300 г домати, 30 г магданоз. Поставя се цяла люта чушка, сол на вкус, залива се със 100 г вино, захлупва се с капак и се поставя на загрятата плоча. Сервира се топло.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1394

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1255

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1448

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1668

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1391

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1375

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1604

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1403

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1538

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ