28 Март 2024четвъртък13:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 261

автор:Дума

visibility 1201



Паниран сърнешки дроб

Обираме внимателно тънката ципа на дроба и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Накисваме го 24 часа в прясно мляко. Потапяме го в брашно, разбито яйце и пак в брашно или счукан сухар и пържим в сгорещена мазнина, като внимаваме да не го препържим, защото става твърд и загубва вкуса и хранителността си.
Посоляваме го, след като го извадим в чинията. Поднасяме изпържения дроб още топъл с туршия от зеле и бяло вино.

Шаран в тесто на фурна

Взимаме 1 шаран около килограм, отрязваме опашката и перките и го изчистваме добре. Нарязваме 8 глави лук и го слагаме да се пържи на слаб огън в 2 кафени чашки олио. Когато лукът омекне добре, без да се зачерви, го посоляваме и сваляме от огъня. Прибавяме 2 чаши счукани орехи, ситно нарязан магданоз, малко счукан черен пипер и разбъркваме сместа.
Взимаме около 1 кг втасало тесто, разделяме го на 6 топки и всяка разточваме на кора по големината на тавичката.
Слагаме първата кора в намазаната тавичка, поръсваме я с малко олио и нанасяме тънък пласт от ореховата смес, която предварително сме разделили на части.
Поставяме втората кора, мажем с ореховата смес и нареждаме третата кора. Върху нея слагаме шарана, поливаме го с малко олио и го намазваме с ореховата смес. Покриваме го с останалите три кори, които също мажем помежду с ореховата смес.
Най-горната кора поливаме с олио и печем ястието в умерено силна фурна.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 174

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 194

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ