16 Май 2024четвъртък17:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лов и риболов:

Горска трапеза

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 42

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Капама от яребици

Изчистваме, измиваме и нарязваме три яребици. Слагаме ги да се задушават бавно едновременно с половин кг лук, нарязан на филийки, три глави чесън, две лъжици салца, два дафинови листа, червен пипер, сол, пет лъжици мазнина и магданоз. Наливаме една чаша гореща вода и половин чаша вино. Задушаваме ястието, докато сосът стане почти като масло.

Шаран във сос

Вземаме изчистен и нарязан на колелца 1 кг шаран, 5 лъжици масло, 2 лъжици брашно, 1 глава лук, половин корен целина, 1 корен магданоз, 1 дафинов лист, сол и 10 бадемчета. Овалваме осолената риба в брашно и пържим в маслото. Изпържената риба заливаме със сос, приготвен по следния начин: в останалото от пърженето масло изпържваме лука, прибавяме малко брашно, нарязаните моркови, целината и магданозения корен, супените подправки, заливаме с малко вода и оставяме соса да поври 20 минути. Прецеждаме го, след това прибавяме нарязаните бадемчета и 1 лъжица оцет. Оставяме соса да поври още 10 минути и заливаме рибата.

Еврокомисията ни отписа за еврото догодина

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 90

Прогнозират добър летен сезон, откриват го в петък

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 90

Лозарският сектор е в трудна ситуация

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 90

Рекордните 6,73 млрд. лв. осчетоводени неправилно

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 90

Атентат срещу Роберт Фицо

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 90

ЕС одобри пакта за миграцията

автор:Дума

visibility 577

/ брой: 90

Гърция забрани телефоните в час

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 90

Накратко

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 90

С теб сме, Роберт!

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 90

Сами сме срещу мобилните оператори

visibility 583

/ брой: 90

Имитация на нормално

visibility 516

/ брой: 90

БСП срещу статуквото и в защита на националните интереси

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 90

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ