11 Юли 2025петък17:22 ч.

Национална кухня

Готвач описа 120 рецепти от Северозапада

/ брой: 137

автор:Дума

visibility 3722

Нов пълен кулинарен сборник с над 120 автентични рецепти от Северозападна България излезе от печат. "Гозбите у Северозапада" събира ястия от Видинско, Монтанско и Врачанско. Освен познатите на всички от региона лютика, гньетени чушки, спържа, събрани от Иван Сашов Савов, открехва вратите и на не толкова известни гозби като торлашките бел муж, зелена ютеница, косачко кисело, както и керкеле и подробица от района на Златията, откъдето е и Иван. Той е готвач, завършил Кулинарната академия в Банкок, лауреат на много национални и международни кулинарни конкурси, работил в САЩ, Испания, Исландия и Германия.

Авторка на корицата е Елена Делева, която съчетава в чипровската канатица кадри от Врачанския Балкан, Баба Вида и Белоградчишките скали. Паралелно излиза и английска версия на сборника. Книгата е издадена след успешна кампания за набиране на средства в kickstarter, като всички приходи от нея отиват за инициатива, свързана с НЧ "Живот" в с. Мокреш.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 126

Накратко

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 126

Тупик

visibility 333

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 371

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 373

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 368

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ