03 Май 2024петък08:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинарната традиция е жива и в Гоце Делчев

/ брой: 50

автор:Дума

visibility 47

Красивият ни южен град Гоце Делчев е последният, който ще бъде посетен днес от програмата "Жива кулинарна традиция" за 2012 г. След като премина през Поморие, Сопот, Видин, Враца и Сливен, проектът "Младежта в действие", организиран съвместно от Европейската комисия и "Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите - 7", ще проучи традициите в кулинарията и от този край. Целта е да се насърчат младите хора да изследват и опознават българското кулинарно наследство, да развиват своя усет, талант и въображение, за да са по-успешни в бъдещото си развитие.
И този път учениците от Професионалната гимназия по туризъм ще са тези, от чиито ръце ще се възродят рецептите на техните баби, за да демонстрират колко богата е националната ни кухня и какво разнообразие от вкусове и аромати съдържа тя. Отново техен ментор ще бъде шеф Пеньо Иванов, организатор на Националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град".
Специално за присъстващите на празника бъдещите готвачи ще приготвят ястия с екзотични имена, които обаче се срещат в Гоцеделчевско: суловер, шупла, родопски клин, мафиши, хъртави уши, халва, библа, булгур за сватба, осменка с терноник и чакани, суелуварки и чомлек.
След края на проекта за тази година по 10 рецепти от 6-те града, участвали в демонстрациите, ще бъдат издадени в специална кулинарна книга.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ