24 Септември 2020четвъртък16:59 ч.

Луда история

/ брой: 148

автор:Ина Михайлова

visibility 596

Окончателно и безвъзвратно стана ясно, че мафията, която си има държава, си има и прокуратура. Как иначе да разтълкуваме последните действия на държавното обвинение, с които то ще търси онези, които "произвеждат, използват или държат специално техническо средство". Да, ще търси онези, които са записали гласа на "уж Борисов" и са заснели спалнята с пистолета и пачките на премиера. Това е резултатът от обявената проверка на скандалните записи.

Тази прокуратура няма да гони министър-председателя, в чието нощно шкафче има пачки с евро. Няма да гони "уж Борисов", който дискутира с неизвестен събеседник предварителна информация за обвинение по случая с къщите за гости и проверката на Комисията за финансов надзор срещу застрахователния холдинг "Еврохолд". Тази прокуратура няма да търси отговорност на "уж Борисов", който се заканва да "изгори" български евродепутат.

Съдържанието не интересува прокуратурата. Тя иска да установи кой е дръзнал да подслушва, записва и снима министър-председателя. Извършените проверки от независими лаборатории, доказаната достоверност на запис, признанията на самия Борисов и на Томислав Дончев нямат абсолютно никакво значение.

Нещо повече. Дончев доби кураж и премина в настъпателна фаза: "Аз лично се съмнявам, че ако съдържанието на такъв запис е инкриминиращо, прокуратурата би пропуснала да разгледа случая." Казано на достъпен език - изреченото в записа не е престъпление, ерго прокуратурата няма да го разследва. И как бе установено това? По дедукция? Някой каза на Дончев ли? Шефът ли така е поръчал на прокуратурата си?

Има запис, има записван на него, но органите търсят и заплашват записващия. Същите тези органи признават ли, че записите са истински? И признават ли, че е нормално, морално и законно премиер да "изгаря" хора, да търгува с влияние и да има в спалнята си пачки, за чийто произход не дължи обяснение? Съмняваме се, че тази прокуратура, вместо да разкрива, се опитва да прикрива.

Луда история! Клошар в този случай няма да им свърши работа. Да търсят камериерка, момиче на повикване или... някой, за когото обосновано да предположат, че е виновен за записите.

Намериха изчезналия Мехмед

автор:Дума

visibility 52

В Благоевград ще избират нов кмет

автор:Дума

visibility 98

Колекторите нямат право да тормозят длъжници на работа

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 181

Само столичното парно има проблем с фактурите

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 181

Борисов ни обяви за стратегически газов център

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 181

Фирмите няма да губят компенсациите за вируса при запори

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 181

Трюдо обяви втора вълна на КОВИД в Канада

автор:Дума

visibility 137

Остър сблъсък между Китай и САЩ в ООН

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 181

Берлин отхвърля условията ни към Скопие

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 181

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 181

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 219

Гоце Делчев: Македония ще се обедини с България

автор:Христо Георгиев

visibility 456

/ брой: 181

За някои дреболии, които не са дребни

visibility 326

/ брой: 181

БСП и "войните срещу цивилизацията"

автор:Мирослав Попов

visibility 290

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ