01 Май 2024сряда19:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинария по ноти

Ново захарно изкушение от Йоли

/ брой: 297

автор:Дума

visibility 931

Новото захарно изкушение "Сладки ноти" от Йоланта Делибозова-Йоли пусна на книжния пазар преди празниците издателство "Сиела".
Скъпи читатели, вярвам, че в тази книга всеки от вас ще намери нещичко, което да му хареса. Представям ви моята домашна сладкарница. Надявам се рецептите ми да ви убедят, че не е нужно да си майстор-сладкар, за да сътвориш нещо красиво и вкусно. Нужно е само желание, вдъхновение и щипка любов, пише Йоланта. Не преставайте да търсите нови неща, да променяте и експериментирате. Ще бъда истински щастлива, ако опитате сладките ми предложения и ги променяте спрямо вашия вкус и фантазия. Само тогава можете напълно да се насладите на храната и да останете удовлетворени от това, което приготвяте. Насладете се на вкуса им с близките си хора и ги зарадвайте с домашно приготвени сладкиши. Всичко е любов и красота. Само това остава като заряд в душите ни, обобщава авторката на книгата.
Авторката е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония, солистка е на Бургаската и Русенската филхармония и на Румънската филхармония - Крайова. Обикаля света като част от проекта на Теодосий Спасов "Небесни струни". Голямата страст на музикантката е готвенето. Талантът и рецептите наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира в собствената си кухня всичко вкусно, видяно и чуто. Вълнува я не само качеството, но и визията на домашната храна. Йоланта Делибозова-Йоли е авторка на най-четения кулинарен блог.
Най-симпатичните рецепти за мен са онези, които обичам да наричам "почисти хладилника". Във всеки дом има сума ти неща, които могат да се превърнат във великолепни ястия. Много вкусни работи се правят с елементарни продукти, чиято себестойност не е много висока, сподели в интервю за ДУМА Йоланта Делибозова. След предстоящите продължителни празници със сигурност ще има какво да "почистим" от хладилниците си и да го превърнем в неочаквано интересно ястие.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ