25 Октомври 2020неделя13:35 ч.

Такива работи

Нужен е политически таймаут

/ брой: 185

автор:Веселин Стоянов

visibility 2333

Обвиниха ме, че имам три любовници, а аз нямама нито една, проплака онзи ден по една телевизия българският президент Росен Плевнелиев. Да не говорим, че зад гърба му се кипреше знамето на Европейския съюз. Добре, че в студиото го нямаше онзи там, Берлускони, че щеше да стане кавга. Как може Плевнелиев да излага така статута на европрезидентите? Президентът трябва да е пръв във всичко. Ако го приказват, че има примерно три любовници, той веднага трябва да организира службите и те, от своя страна, да докажат, че любовниците не са три, а пет. За да може президентът да се изфука пред другите мъжкари, дето се мотаят из висшите етажи на властта в България и Европа.
Като председателя на Световния македонски конгрес Тодор Петров, който, моля ви се, се произнесъл така: "За македонците от всички части на Македония в целия свят Букурещкият договор повече не е валиден. Затова искаме права и свободи на местата, където живеем, извинение и репарация за щетите, нанесени ни от Балканските войни досега, връщане на гражданите, имотите, наследствените права и гражданството на насилствено прогонените македонци от Егейска Македония." Световният македонски конгрес, в лицето на неговите ръководители, често се забърква в международни скандали. Тодор Петров редовно прави антибългарски изказвания, докато заместник-председателят на организацията Ниче Димовски е създател на видеото "Македонска молитва", което представя Бог като македонец, а македонците като предтечи на бялата раса. Каквото и да разбират под бяла раса македонците.
Както съобщи известна българска новинарска агенция, на площада в центъра на Скопие група македонски интелектуалци, обединени в организацията "Македонски манифест", символично са запалили Букурещкия договор по повод 100 години от неговото подписване.
От това подписване се получават следните промени на картата на Балканите. България отстъпва на Румъния областта на север и изток от линията Тутракан - Екрене, включително двете селища (чл. II). София признава за сръбски териториите на запад от вододела на Вардар и Струма заедно с горното поречие на Струмешница (чл. III). Българо-гръцката граница е прокарана по билото на Беласица на изток до устието на Места (чл. V). Така в пределите на Гърция влизат редица градове и области, завзети от българите през войната с Османската империя - Кукуш, Сяр, Дрaма и Кавала.
Ето с какво трябва да се занимава господин президентът, а не да оплаква половия си живот. Най-малкото, защото всичките пет войни, които сме водили и загубили, са все за тази мечтана Македония, а в тях загинаха едни от най-храбрите български войници, четници и воеводи. Това, че сме в Европейския съюз, никак не означава, че нашите съседи са спрели да точат зъби за българската земя. От Турция го правят по-хитро - те просто купуват фабрики, секат нашите гори, ако не знае господин президентът, ще му покажа местата в Розовата долина, в Стара планина и Средна гора. Не знам как е в братска Румъния, но за братска Гърция е ясно. Питайте хилядите българи, които аргатуват на разорените гърци.
Тези и други подобни факти и тенденции трябва да вълнуват президента, а не свалянето на правителството на Орешарски. Ясно е, че който успее да свали това правителство, тутакси ще надене жълтата фланелка на победител и водач в класирането, но дали състезанието ще продължи и ще има ли хора на хоризонта, които да му ръкопляскат? По свое време Борисов ходеше със заклинания за тройната коалиция, която разсипала държавата. С какво ще се захване сега!? С провокаторите с тефтерчета?!? Сините най-сетне се отърваха от Костов и неговите хора, но се оказа, че без него са безсилни. Някакво "реформаторско общество" ситни като японка от телевизия до телевизия, ама не разбира, че хората искат не нови лица, а нови идеи. Така че жълтата фланелка съвсем реално се привидя на президента, но той не рачи да пита как да я получи, ами хвана пак старите български политически номера. Тонът му издаваше, че уж дава акъл на народа, ама си личеше, че гледа към Брюксел. Дано види там усмивка и благосклонно кимане на нечия величествена брадичка. Ама, както казах по-напред, да внимава някой като Берлускони, разбрал-неразбрал, да не му нацели брадичката. Че тогава ще изпадне в дълбок политически нокаут.
В какъвто нокаут са изпаднали почти всички политически лидери в момента. И мачът трябва да спре, за да могат и играчи, и публика да си поемат въздух. На ринга трябва да се загрява за законите за изборите, финансовите дела на държавата и предстоящата зима. Този политически таймаут е страшно необходим, защото децата ни тръгват на училище само след месец.
Някой трябва да помисли за това! И този, дето има тази власт, иска вето и се оплаква, че нямал гаджета. Той да не е президент на някоя друга, виртуална България и да гледа друг мач, а!?
Такива работи...

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ