18 Февруари 2020вторник08:09 ч.

Отличник

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 1183

Пешо Семплото

Просто момче излезе синът ми и това си е! Не можах да го възпитам както аз си знам, защото навремето, когато се развеждахме с жената, съдът го присъди на нея. Порасна без мой контрол и ето какво стана:
Значи до последно ме уверяваше, че вече е голям, абитуриент, и  си е намерил добра житейска пътечка, по която върви уверено. Житейска и професионална. Прикъткал се е при едни яки момчета, които присвояват излишните леки коли на богати дами и госпда. Пренабиват някакви номера, преобразяват колата и я пускат на нуждаещите се сиромаси на по-ниски цени. Нали на нуждаещите се трябва да се угажда с достъпна стока.
 Грейна ми душата от радост. Ей, викам си, синът се уреди! Никога няма да яде постна яхния и няма да почива на палатка из планинските чукари. Баровските хотели и ресторанти него чакат! А утре той може и мен да храни богато и пребогато! Окомуш момче, добре се е ориентирало в живота. На тате гордостта!
Обаче какво научавам скоро?
Научавам това, че синът ми си бил обикновен отличник и в някакви олимпиади по математика на първо място се класирал. Искал инженер да става!
Ех, мъка бащина, защо на мен тази зла участ!?
 И като стане инженер моят Тошко, кой ще го храни? Че то на кооперативния пазар зад всяка втора сергия все инженери продават - праз, картофи, лук и така нататък. Отличник! Та не вижда ли той, че днес на богатите господа трудно ще им намериш удостверение за завършен седми клас. Кой ти разчита вече на отлични оценки в училище!? Ох, тъпакът на татко, цял живот с грижи ли ще ми затрупваш? Тя онази персона, майка му, какъв ли утрешен гражданин може да възпита!? Направила го е нарочно, че да резили рода ми. А толкова се радвах, че детето ще се вмести при онези, гдето номера пренабиват и цели джипове префасонират. Като истински лорд го виждах в бъдеще. А то отличник - безперспективен и кръгъл бъдещ сиромах.
Тежка е участта бащина с деца, изтървани извън контрол, както разбирате.
 

Пламен Димитров: С 20% скача токът, ако спрем "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 33

Законът за водоснабдяването готов до средата на май

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 33

Горанов пак ще тегли заем

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 33

МЗХ праща подвижни мандри и кланици в планинските райони

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 33

Стачка блокира транспорта и институциите в Атина

автор:Дума

visibility 0

Заразата в Ухан плъзнала от лаборатория

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 33

Все повече македонци подкрепят договора с България

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 33

Лавров и Помпео преговаряха в Мюнхен

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 33

Кризата в журналистиката ни е без прецедент

автор:Велиана Христова

visibility 109

/ брой: 33

В помощ на прокуратурата

автор:Евгени Гаврилов

visibility 102

/ брой: 33

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 33

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 404

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ