31 Май 2020неделя16:51 ч.

Пореден удар срещу родния туризъм

/ брой: 208

автор:Иван Любенов

visibility 1408

Вчера националният ни превозвач "България Еър" възобнови полетите си към Русия с туристи на "Алма Тур". Най-после това се случи, след като повече от два дни стотици гости на страната ни бяха принудени да кампират по родни летища, защото авиокомпанията им отказа извозването до родината им. А хаотичните и закъснели акции на кабинета - с правителствения самолет да се превозят няколко десетки души до Русия - показаха за пореден път неспособността на управниците ни да реагират бързо, адекватно и мащабно в екстремни ситуации.
Чисто формално от "България Еър" може и да имат известно основание да откажат извършването на услугата. Защото "Алма Тур", която макар и да е прибирала парите за самолетните билети от туристите, не ги е превеждала навреме на родния авиопревозвач, по този некоректен начин е натрупала задължение от 7 млн. лв. към "България Еър".
Но статутът на национален превозвач на една страна не задължава ли подобна авиокомпания в извънредно положение, до каквото настоящото прерасна, да действа, водена не само от стремежа си към печалба, но и в интерес на държавата, и да защити името й, което използва?! И съответно незабавно да върне гостите на страната там, откъдето са дошли. А претенциите си срещу некоректни туристически оператори да търси след това по съдебен ред.
След хранителното натравяне на стотици русначета по родните детски лагери това лято кризата с блокираните руски гости представлява пореден удар срещу туристическия имидж на България. Защото руският пазар за почивки е един от най-важните и перспективните за нас, а туристите от тази страна поне досега бяха едни от най-многобройните. Случилото се е пагубно за нас като туристическа дестинация, защото безумната ситуация, докарала до отчаяние толкова хора, със сигурност ще откаже тях и още много други от бъдещи пътувания до България. Не стига че идващите у нас чужденци често са конфронтирани с мръсотия, упадък, скъпо и некачествено обслужване, опасни храни и басейни, на тях вече дори не е гарантирано нормалното им връщане там, откъдето са дошли.
Случилото се е чиста антиреклама за България, сътворена от родната недалновидност и алчност. Защото никой не може да ти стори толкова много злини, колкото ти сам на себе си.
 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1305

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 100

Буря повреди Тадж Махал

автор:Дума

visibility 1

Гърция ще допуска чужденци от всички страни

автор:Дума

visibility 87

Принц Йоаким е заразен с коронавирус

автор:Дума

visibility 104

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 691

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1857

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ