04 Май 2024събота00:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Светлото пиво образува повече пяна

Преброиха мехурчетата в чаша бира

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 105

Френски експерти смятат, че в 250-милилитрова чаша светло пиво има до 1,5 милиона мехурчета, съобщи "Дейли мейл". Специалистите от университета на Реймс-Шампан-Арден са изчислили количеството въглероден двуокис в светлото пиво с 5% алкохол, като са взели предвид миниатюрните пукнатини в стъклото, които улесняват образуването на мехурчета. Важно е и бирата да се налива в наклонена чаша.

Именно на мехурчетата се дължи пяната на бирата и те помагат на аромата да стигне до носа, категорични са изследователите.

Кехлибарената напитка се произвежда от четири съставки - зърно, хмел, вода и мая. Технолозите са работили със светло пиво, защото образува повече пяна. Произвежда се с процес на студена ферментация, при която захарите се преобразуват в алкохол и въглероден двуокис. По време на опаковането се добавя още газ. Затова бутилките и кенчетата издават съскащ звук при отваряне.

Най-много мехурчета имат германските пшенични бири, защото допълнителната ферментация създава повече разтворен въглероден двуокис, твърдят специалистите. Но признават, че шампанското образува още повече мехурчета от пивото, тъй като в него въглеродният двуокис е повече заради по-голямото количество захар.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 973

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1095

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1266

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1031

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1236

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1056

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1176

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ