14 Юли 2020вторник15:31 ч.

ПАРДОН

Путин ще определи Оскарите

/ брой: 23

автор:Денчо Владимиров

visibility 758

След десетото изтърване на мобилния ми телефон започнах да подслушвам неволно чужди разговори по дипломатическите  канали. Ето последния подслушан разговор от дните, когато правителството в САЩ бе останало без пари и български пенсионери спонтанно замисляха да събират дрехи и храни за изпращане на бедстващите американски чиновници .
Звънеше, както ми се счу, доста познат глас през последните години. Звънеше право в Белия дом. Както винаги Тръмп по халат си гледаше в работно време телевизия. Ама че трудова дисциплина имат тия американски президенти? Ето и разговора:
- Добър вечер, Доналде! Как е? Аз вече така се обръщам и с Ердоган, и с Меркел, наричам си я Ангела и толкоз. Така  премахвам всякаква дистанция между мен и нея. Научих го от джудото. Ще се обръщам към теб с Доналд, или я по-добре направо по нашенски. Ще да ти казвам Дончо или Доньо. Кое избираш, какъв е твоят чойс?
- Ама кой си ти?
- Как кой, бе? Мен сега целият свят гледа. Този, дето беше преди теб, Барак, той ме нарече, като му бях на гости „ефективен световен лидер“, а пък Юнкер - "златното момче". С него сме биз бизе.  Но да не губим време в напразно бърборене, че Западните Балкани ме чакат! Глей сега, Дончо, както си я закъсал с парите за федералното правителство, не ти на мен, а аз на теб трябва да ти помогна, Аз на тебе хелп ю, ъндерстент? Ще ти пратя Горанов, много е печен...
- Не ми трябва Ал Гор, да си гледа озоновите дупки...
- Загаси телевизора, бе френд, стига си гледал Сиенена... Пречи ми да проведа дипломатическия си конвърсейшън с теб! Зимай го моя Влади, той не само пари ще ти уреди, а и икономии ще отчете, та да те оставят най-сетне на мира тия от Конгреса! Да му мислят пенсионерите ви, но той пари ще намери…
Тук нещо в телефона ми щракна и разговора прекъсна! Явно Путин се намеси! Нали знаете, сега той избира президентите на Америка, а казват щял да определи и Оскарите! Ей, здраво пипа тоя човек!
 

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 317

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2218

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ