18 Септември 2020петък13:24 ч.

В хубавия ден на всичко, което е около нас

/ брой: 64

автор:Лъчезар Еленков

visibility 1378

    Поезията на Татяна Александрова е по-различна от творчеството на събратята по перо. Има свой цвят, полет, изказ, изповед, откровение и послание. Който обича изящната мерена реч, може да открие силни вълнения и преживявания. Не е лесно да се потопиш в обкръжаващия ни свят и да го покажеш на другите такъв, какъвто го виждаш и усещаш. Поетесата пише за своето пътуване към истините и предлага на другите онова, което я вълнува, без да покрива с трафаретите на вече видяното от поетите преди нея.
    Стихотворенията в "Отвъд зримото" са хубави и странни. Това е чудесно, защото отдавна е известно, че най-прекрасното чувство, което можем да изпитваме, е загадъчното по характер.
    В книгата е показана най-вече светлината в човека. Тя няма граници. Преодолява ги с полета на своята необятност. При Татяна Александрова интимното е не само част от общото, а е със свой образ - многоцветно и вълнуващо. Поетесата изгражда заобикалящия я свят, пречупен през призмата на нейната обич и вяра. Потапя ни не само в дъгата на седемцветието на светлината, но и в полутоновете й. Обемно е показан образът на лирическия герой в стремежа му към съвършенство, даже когато е притеснен от сянката на мрака.
    При Татяна Александрова лирическият герой често общува с вселената не като абстрактно състояние, а като вътрешно усещане, което е в нас самите, макар понякога да не го разбираме, притеснени от външни обстоятелства и цели.
    Прочетете с откровение книгата на Татяна Александрова. Ще ви обогати и с чувства, и с прозрения, които може би сте покрили със забрава от недоглеждане в себе си.
 

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 179

Опустошителна буря връхлита Гърция

автор:Дума

visibility 130

Беларус обяви, че затваря границите си с Литва и Полша

автор:Дума

visibility 118

Заловиха десетки мигранти в Австрия

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 179

Как търпим това десет години?!

visibility 447

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 238

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 645

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ