28 Октомври 2020сряда11:31 ч.

Такива работи

Вълкът под сянката на БСП

/ брой: 34

автор:Веселин Стоянов

visibility 1909

Тия дни в Русе Светлана Ангелова заместник-председател на парламентарната социална комисия в Народното събрание се изказа неподготвена. Тя рекла, като казала, че в Европейския съюз майчинството продължавало средно 15 седмици, а в България било 410 дни. Да, ама българските майки, вместо да изпитат срам и почуда, скочили, моля ви се, и взели да се дръвчат, каквото и да означава този глагол. Светлана Ангелова, вярна на Бойко-Борисовата логика, веднага заподозряла дългата ръка на БСП в тези протести и просто вдигнала рамене, като отново казала, че: "Няма как да се увеличат парите за отглеждане на дете на възраст между 1 и 2 години. Няма как да се увеличат детските добавки през тази година от 35 на 50 лева". И за да няма хър-мър, добавила още, че не трябва финансовите стимули да са в основата на раждаемостта. Дето се вика - правете любов, стига сте искали пари!
Под благодатната сянка на БСП си живеят почти всички партии в България. Кой когато закъса и веднага се обръща към избирателя (щото за политиците хора няма, то се видя!) и почва да вика: "Ама те, комунистите..." Вече повече от две десетилетия под тази сянка лежаха и наляха щедра плът и финасови активи почти всички (да не кажа всички!) днешни политически, че и финансови лидери. Даже религиозни водачи си скубаха брадите, щото пак комунистите били виновни, макар и до днес да не стана ясно за какво. Даже и хомосексуалистите взеха да надигат гласове да им се разреши еднополовия брак, защото преди това комунистите не им давали.
Ей под тая сянка сигурно е пораснала и въпросната депутатка, същата тази Светлана Ангелова, която се изказва, както често се случва на мнозина от нейното герберско племе, неподготвена. Сигурно е права госпожата, но забравя, че в страните от Европейския съюз, които тя има за пример, социалната поддръжка е на изключително високо ниво. Докато у нас (и следва тя да го знае, иначе защо е зам.- председател на социалната комисия!) всичко, което напомня по някакъв начин за социално подпомагане, тутакси бива унищожавано. И то не без нейната и на ГЕРБ помощ. Всяка майка би искала след 105 дни да остави детето си в ръцете на висококвалифицирани специалисти, в детско заведение, където ще се грижат то да получава разнообразна и питателна храна, ежедневно медицинско наблюдение и всичко, за което се сетите и за което вкъщи нещата се постигат с ежедневни трудности и почти пълна липса на пари. И, ако спрете да зяпате Бойко и неговите Будалкания, ще разберете истината, че в България тези грижи поначало са загърбени от държавата и по тази именно причина майките предпочитат сами да си гледат децата (е, с помощта и на бабите), макар че губят възможности от кариерата, а много често и работата си. Защото днес изпаднеш ли от редичката на хората, които се трудят, после трудно се връщаш, а често е почти невъзможно, госпожо Ангелова. Вие ще го разбере още през лятото, когато ще се наложи отново да си търсите работа!
Затова не се нахвърляйте върху майките, не им вгорчавайте малкото човешко щастие - да имаш дете. Не пречат те с полагащите им се 410 дни. Друго ви пречи, на вас и на цялата партийна политика, и на изборите народът ще ви го каже. Защото сянката на плаката "Долу БСП" вече не върши работа, самият плакат излиня от времето, покъса се на места, първите, които го развяваха, вече отдавна са милионери и това, което следва, се видя вчера на протестите за ел. енергията. Горяха сметки за парно и електричество, символично се палеха министерства. Продраните гласове на хората издаваха безнадежност. А е известно, че след безнадежноста идва бунтът! Интересно е какво ще кажете вие и вашите парламентарни началници, госпожо Ангелова, когато наистина народът започне да пали сградите на министерствата?!
Всъщност време е, когато ГЕРБ трябва да си даде сметка, че плочата с песничката за лошия вълк БСП се счупи и като в анимационен филм доброто и невинно момиченце от ГЕРБ, което в началото носеше храна на баба си и по пътя береше ягоди и цветенца (както набраха Цветанов от физкултурния салон!), се оказа същият този хищен вълк. Вълк, който расна и трупа мускули под дървото на приказката за лошата БСП. Само дето в приказката накрая на лошия вълк му разпарят корема и го пълнят с камъни. После - в кладенеца... Таква е съдбата на всички, които преяждат - кога с власт, кога с пари, кога с парламентарни и полицейски шмекерии.
Такива работи...

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 205

Кратки новини

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 282

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 317

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 410

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 268

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ