03 Май 2024петък01:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордън Рамзи скочи от вертолет за миди

Поредицата за приключенията на известния кулинар ще се излъчи в България и в още 171 държави на 42 езика

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 1210

Известният шеф-готвач Гордън Рамзи скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка. Прочутият кулинар също така рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра. Знае се още, че се гмурна смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти. Разучава и индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди. Отправи се и на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци. Хвърли се и в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите. Бори се и с 3-метровите вълни, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Всички тези, а и много други приключения ще видят зрителите на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", който ще бъде излъчен премиерно по National Geographic през септември. Готвачът пътешества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в общо 172 държави на 43 езика, включително и в България. Така зрителите ще имат шанс да проследят вълнуващите случки с Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история", разкри Гордън. И допълни: "Имахме възможност да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас." 

За повече информация:

www.natgeotv.com

https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

www.gordonramsay.com

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ