Гордън Рамзи скочи от вертолет за миди
Поредицата за приключенията на известния кулинар ще се излъчи в България и в още 171 държави на 42 езика
/ брой: 123
Известният шеф-готвач Гордън Рамзи скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка. Прочутият кулинар също така рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра. Знае се още, че се гмурна смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти. Разучава и индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди. Отправи се и на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци. Хвърли се и в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите. Бори се и с 3-метровите вълни, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.
Всички тези, а и много други приключения ще видят зрителите на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", който ще бъде излъчен премиерно по National Geographic през септември. Готвачът пътешества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в общо 172 държави на 43 езика, включително и в България. Така зрителите ще имат шанс да проследят вълнуващите случки с Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.
"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история", разкри Гордън. И допълни: "Имахме възможност да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас."
За повече информация: