31 Март 2020вторник23:24 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Ново двайсет

/ брой: 52

автор:Аида Паникян

visibility 502

Беше ли България готова за срещата с коварния COVID-19? Не! Нито повече, нито по-малко от всяка друга държава в света. Не може да се отрече, че немалка част от действията на правителството са в голяма степен навременни и адекватни. Е, нашенецът от 30-ина години все бърка демокрацията, която е еквивалент на ред и законност, със слободията. И в сегашната ситуация май тоягата повече му подхожда от моркова. Но това е друг въпрос. 

Днес иде реч за защитата на всички онези, които във всеки миг се срещат с лукавия, често смъртоносен, вирус. На тях ръкопляскаме вечер от прозорците и балконите си, докато те са в ръкопашната битка със Смъртта и често правят невъзможното, за да я надвият. А врагът не е само COVID-19... 

Освен от нашата признателност те имат нужда от осезаема защита. В момента тя се свежда до ръкавици, маски, очила - все специални средства, които да пазят здравето и живота им. Властта пое този нелек ангажимент. Но на практика доста трудно го осъществява. Поне половинчатите й действия говорят за това - трансформира болница в инфекциозна, без да е осигурена с оборудване и подготвени кадри; хвърля медици и фармацевти в огъня, без да им осигури поне маски и ръкавици. Примерите не са малко. Иии... ново двайсет: МЗ изведнъж отваря дарителска сметка, за да купува защитни облекла. В това време премиерът обикаля български фабрики за производство на такива облекла, които работят с пълна пАра. Но пък България няма да участва в обща поръчка на ЕС за медицински маски, които липсват в аптеките... 

И в този толкова тежък момент, когато и измамниците, спекулантите, че и мародерите пак са в рая си, управниците ни ще продължат ли да ни лъжат и да се оплитат в лъжите си? Този път залогът е прекалено голям. Изтерзаният българин ще бъде ли в състояние да понесе още лъжи?

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 62

Отмениха задължителното носене на маски

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 62

БСП в София с 19 антикризисни мерки

автор:Деси Велева

visibility 50

/ брой: 62

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 62

Путин общувал с лекар, заразен с КОВИД-19

автор:Дума

visibility 21

Русия и Китай пратиха помощ и за САЩ

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 62

Украйна продава земята си под натиск от МВФ

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 62

Турция ще върне мигрантите по границата с Гърция

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 346

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 65

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ