10 Юли 2025четвъртък10:47 ч.

Студентския пленер "В духа на Майстора" откриха в с. Шишковци

/ брой: 107

автор:Дума

visibility 1309

ХГ "Владимир Димитров - Майстора" е инициатор на Студентския пленер "В духа на Майстора" от 2014 г. За десета поредна година студенти от НХА ще черпят вдъхновение от красивата природа на Земенското дефиле, Скакавишкия водопад и Кюстендилското поле. Сътвореното там, по стъпките на Рисувача, ще бъде представено в къщата музей в Шишковци. Официалното откриване на пленера бе там на 6 юни. След това студентите участваха в среща с творчеството на кюстендилски поети и музикални изпълнители "Поезия и музика край Струма", организирана от НЧ "Асклепион 1998" в Кюстендил. На 15 юни от 18 ч. е представянето на втория етап от пластичния ансамбъл "Гъбката" в местността Хисарлъка, скулптура с функция, реализирана от студенти от катедра "Скулптура". А от 19,30 ч. в къщата музей в с. Шишковци се открива изложба на студентите с живопис, графика и рисунка. В откриването ще участва с есе студент от катедра "Изкуствознание".

Студентският пленер е един от важните проекти на НХА, който се финансира по програмата за научната и художествено-творческата дейност на НХА. Съорганизатори са Община Кюстендил, Кметство Шишковци и ХГ "Владимир Димитров - Майстора". 

Вертикалният газов коридор готов до края на 2026 г.

автор:Дума

visibility 2945

/ брой: 124

70% от местните данъци събрани онлайн

автор:Дума

visibility 7902

/ брой: 124

НСИ отчита бум в продажбите на дребно

автор:Дума

visibility 8204

/ брой: 124

ЕП облекчи изискванията към газовите хранилища

автор:Дума

visibility 6412

/ брой: 124

Да мразиш, че и да искаш

visibility 6720

/ брой: 124

Мъжество

автор:Марин Милашки

visibility 7299

/ брой: 124

Имперските злини на САЩ

автор:Дума

visibility 7789

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ